Веган рецептиГарбуз РецептиЗдорове Правильне Харчування

Гарбуз рецепти: Гарбузові страви 20 смачних рецептів з гарбуза

1 Mins read
Гарбуз страви - смачні гарбузові рецепти

Детальні рецепти з гарбуза з покроковим описом

Гарбуз — це чудовий і універсальний інгредієнт, який може бути використаний як в солоних, так і в солодких стравах. Він багатий на вітаміни, має приємний солодкуватий смак і додає яскравий колір стравам. У цій статті ви знайдете кілька детальних рецептів з гарбуза, які варто спробувати. Давайте зануримося в світ гарбузових страв!


1. Гарбузова каша з рисом і медом

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 г
  • Рис – 150 г
  • Молоко – 500 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Сіль – дрібка
  • Кориця – за смаком (за бажанням)

Покрокове приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте його кубиками.
  2. У каструлі доведіть до кипіння воду, додайте рис і варіть його до напівготовності (близько 10 хвилин).
  3. Відваріть гарбуз у невеликій кількості води до м’якості (близько 15 хвилин).
  4. Коли гарбуз стане м’яким, злийте воду і розімніть його в пюре.
  5. Додайте до гарбузового пюре рис, залийте молоком і варіть на слабкому вогні ще 10-15 хвилин.
  6. Додайте мед, вершкове масло та дрібку солі. При бажанні можна додати корицю для аромату.
  7. Подавайте гарбузову кашу теплою, прикрасивши ложкою меду.

2. Гарбузовий крем-суп

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершки (20%) – 200 мл
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Гарбузове насіння – для прикраси

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз, картоплю, моркву та цибулю кубиками.
  2. Обсмажте подрібнений часник і цибулю на оливковій олії до золотистого кольору.
  3. Додайте до цибулі гарбуз, моркву і картоплю, залийте водою, щоб овочі були покриті.
  4. Варіть овочі на середньому вогні до повної м’якості (близько 20 хвилин).
  5. Подрібніть овочі за допомогою блендера до отримання гладкої консистенції.
  6. Додайте вершки, сіль та перець, перемішайте і доведіть суп до кипіння.
  7. Подавайте суп з гарбузовим насінням або підсмаженими сухариками.

3. Гарбузова запіканка з сиром

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г
  • Сир (творог) – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – для змазування форми

Покрокове приготування:

  1. Гарбуз очистіть, натріть на дрібній тертці.
  2. Змішайте сир з яйцями, манкою, цукром і ванільним цукром. Додайте натертий гарбуз.
  3. Добре перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  4. Форму для запікання змажте вершковим маслом і викладіть в неї суміш.
  5. Випікайте запіканку при 180°C протягом 40-45 хвилин до рум’яної скоринки.
  6. Подавайте гарбузову запіканку зі сметаною або варенням.

4. Гарбузові оладки з яблуками

Інгредієнти:

  • Гарбуз (натертий) – 300 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Олія – для смаження
  • Кориця – за бажанням

Покрокове приготування:

  1. Натріть гарбуз та яблука на дрібній тертці.
  2. Збийте яйця з цукром, додайте до них гарбуз та яблука.
  3. Додайте борошно та розпушувач, перемішайте до отримання однорідної маси.
  4. Обсмажуйте оладки на розігрітій олії до золотистого кольору з обох боків.
  5. Подавайте оладки теплими, посипавши корицею або подаючи зі сметаною.

5. Гарбузовий пиріг

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – дрібка

Інгредієнти для начинки:

  • Гарбузове пюре – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Вершки (30%) – 200 мл
  • Кориця, мускатний горіх – по 1/2 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Приготуйте тісто: змішайте борошно, цукор, сіль і вершкове масло до отримання крихти. Додайте яйце і замісіть тісто. Загорніть тісто в плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  2. Для начинки змішайте гарбузове пюре з яйцями, цукром, вершками та спеціями.
  3. Розкачайте тісто і викладіть його у форму для пирога, сформуйте бортики.
  4. Вилийте начинку на тісто і випікайте пиріг при 180°C протягом 40-45 хвилин до готовності.
  5. Дайте пирогу охолонути перед подачею, щоб начинка застигла.

6. Пюре з гарбуза з вершками

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Вершки (20%) – 100 мл
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз кубиками і відваріть до м’якості (близько 15 хвилин).
  2. Злийте воду і подрібніть гарбуз до пюре за допомогою блендера.
  3. Додайте вершки, вершкове масло, сіль і перець, перемішайте.
  4. Подавайте як гарнір до м’яса або самостійну страву.

7. Запечений гарбуз з медом і горіхами

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Мед – 3 ст. л.
  • Горіхи (волоські або мигдаль) – 50 г
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз великими кубиками.
  2. Викладіть гарбуз на деко, полийте медом, посипте подрібненими горіхами та корицею. Додайте вершкове масло зверху.
  3. Запікайте при 180°C протягом 30-35 хвилин до м’якості гарбуза і карамелізації меду.
  4. Подавайте гарбуз як десерт або легку закуску

Продовження рецептів з гарбуза


8. Гарбузові мафіни з горіхами і родзинками

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 300 г
  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Родзинки – 50 г
  • Горіхи (волоські або мигдаль) – 50 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Покрокове приготування:

  1. Збийте яйця з цукром до світлої маси, додайте олію і гарбузове пюре, добре перемішайте.
  2. У окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, корицю, ванільний цукор і дрібку солі.
  3. Поступово додавайте суху суміш до яєчної, постійно перемішуючи, щоб уникнути грудочок.
  4. Додайте родзинки і подрібнені горіхи.
  5. Викладіть тісто в форми для мафінів, заповнюючи їх на 2/3.
  6. Випікайте при 180°C протягом 20-25 хвилин до рум’яної скоринки. Перевірте готовність зубочисткою.

9. Гарбузові ньокі з соусом з шавлії

Інгредієнти для ньокі:

  • Гарбуз (варений або запечений) – 300 г
  • Картопля (відварена) – 300 г
  • Борошно – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Інгредієнти для соусу:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Листя шавлії – 10-12 шт.
  • Пармезан – для посипання

Покрокове приготування:

  1. Подрібніть варений гарбуз та картоплю в пюре, додайте сіль та яйце. Поступово додайте борошно, щоб отримати м’яке, не липке тісто.
  2. Сформуйте з тіста тонкі ковбаски і наріжте їх на невеликі шматочки (2-3 см). За бажанням можете надавати ньокі форму за допомогою виделки.
  3. Відваріть ньокі в підсоленій воді до спливання на поверхню (близько 2-3 хвилин).
  4. Для соусу розтопіть вершкове масло в пательні і обсмажте листя шавлії до хрусткості.
  5. Полийте готові ньокі соусом і посипте тертим пармезаном перед подачею.

10. Гарбузовий хумус

Інгредієнти:

  • Нут (варений або консервований) – 400 г
  • Гарбузове пюре – 200 г
  • Тахіні – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, паприка – за смаком

Покрокове приготування:

  1. У блендері змішайте варений нут, гарбузове пюре, тахіні, часник, лимонний сік і оливкову олію. Подрібніть до отримання однорідної кремової маси.
  2. Додайте сіль і паприку за смаком, ще раз перемішайте.
  3. Подавайте хумус з овочами, хлібом або лавашем, прикрасивши оливковою олією і паприкою.

11. Гарбузове печиво з шоколадом

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 200 г
  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Шоколадні краплі або подрібнений шоколад – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Збийте вершкове масло з цукром до пухкої маси, додайте яйце і ванільний цукор.
  2. Додайте гарбузове пюре і добре перемішайте.
  3. Поступово додайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто. Додайте шоколадні краплі.
  4. Викладіть ложкою тісто на деко, залишаючи між печивом відстань.
  5. Випікайте при 180°C протягом 15-20 хвилин до рум’яного кольору.

12. Гарбузовий пудинг з прянощами

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 300 г
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кориця, мускатний горіх – по 1/2 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Збийте яйця з цукром до отримання легкої піни.
  2. Додайте молоко, гарбузове пюре, ванільний цукор і прянощі, добре перемішайте.
  3. Розлийте суміш по формочках для пудингу.
  4. Запікайте на водяній бані при 160°C протягом 40 хвилин.
  5. Дайте пудингу охолонути, перед подачею посипте корицею.

13. Гарбузовий чізкейк

Інгредієнти для основи:

  • Печиво (типу «Марія») – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г

Інгредієнти для начинки:

  • Сирний крем (крем-чиз) – 300 г
  • Гарбузове пюре – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кориця, мускатний горіх – по 1/2 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Подрібніть печиво в крихту і змішайте з розтопленим вершковим маслом. Викладіть основу у форму і притисніть.
  2. Змішайте сирний крем з гарбузовим пюре, яйцями, цукром і прянощами.
  3. Вилийте начинку на основу з печива і випікайте при 160°C протягом 50-60 хвилин.
  4. Охолодіть чізкейк і залиште в холодильнику на 4-6 годин.

14. Гарбузовий кекс з імбиром

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 200 г
  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Імбир (натертий) – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Покрокове приготування:

  1. Збийте масло з цукром до кремової текстури, додайте яйця.
  2. Додайте гарбузове пюре і натертий імбир.
  3. Поступово введіть борошно з розпушувачем і ванільним цукром.
  4. Вилийте тісто у форму і випікайте при 180°C 40-45 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою.

15. Гарбузовий пунш

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 200 г
  • Апельсиновий сік – 500 мл
  • Лимонний сік – 50 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Імбир (свіжий, тертий) – 1 ч. л.
  • Кориці – 1 ч. л.
  • Лід – для подачі

Покрокове приготування:

  1. У великій мисці змішайте гарбузове пюре, апельсиновий і лимонний сік.
  2. Додайте мед, тертий імбир і корицю, добре перемішайте.
  3. Подавайте з льодом у великих склянках. Якщо бажаєте, можете прикрасити шматочками апельсина або кориці для більш яскравого аромату.

16. Запечені гарбузові шматочки з сиром фета

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 600 г
  • Сир фета – 100 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Розмарин або тим’ян – 1 ч. л.
  • Сіль і перець – за смаком

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз кубиками або великими скибочками.
  2. Викладіть на деко, збризніть оливковою олією, додайте подрібнений часник, розмарин, сіль і перець.
  3. Запікайте в духовці при 200°C протягом 25-30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
  4. Вийміть з духовки і посипте крихтами сиру фета перед подачею.

17. Гарбузовий латте

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 2 ст. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Кава еспресо – 1 порція
  • Цукор або мед – 1 ст. л.
  • Кориця – для прикраси

Покрокове приготування:

  1. Змішайте гарбузове пюре з цукром або медом і додайте молоко. Нагрівайте суміш на середньому вогні, але не доводьте до кипіння.
  2. Зваріть еспресо і додайте його до молочної суміші.
  3. Вилийте гарбузовий латте в чашку і прикрасьте зверху корицею або тертим мускатним горіхом.

18. Салат з гарбузом і кускусом

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г
  • Кускус – 150 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Свіжа м’ята – для прикраси
  • Сіль, перець – за смаком

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз кубиками і запечіть його при 200°C протягом 20 хвилин до м’якості.
  2. Приготуйте кускус згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Змішайте запечений гарбуз з кускусом, додайте оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець.
  4. Прикрасьте салат свіжою м’ятою і подавайте теплим або холодним.

19. Гарбузовий плов з куркою

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 г
  • Гарбуз – 300 г
  • Рис – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Покрокове приготування:

  1. Наріжте куряче філе кубиками, обсмажте на оливковій олії до золотистої скоринки.
  2. Додайте нарізану цибулю та моркву, обсмажуйте ще кілька хвилин.
  3. Додайте до курки нарізаний гарбуз і промитий рис, залийте водою (на 1 см вище рівня рису).
  4. Приправте сіллю і перцем, накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до повної готовності рису (близько 20-25 хвилин).

20. Гарбузовий фріттат

Інгредієнти:

  • Гарбуз (запечений або відварений) – 300 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир (моцарела або чеддер) – 100 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Покрокове приготування:

  1. Подрібніть запечений або відварений гарбуз, наріжте цибулю і обсмажте її на оливковій олії до золотистого кольору.
  2. В окремій мисці збийте яйця з сіллю і перцем, додайте сир і гарбуз.
  3. Вилийте суміш на сковороду з цибулею і готуйте на середньому вогні 10-12 хвилин, поки яйця не схопляться.
  4. Для більш рум’яної скоринки можна помістити сковороду під гриль на 2-3 хвилини.

Ці рецепти дозволять вам приготувати найрізноманітніші страви з гарбуза, від супів і салатів до десертів і напоїв. Гарбуз додає стравам не лише яскравий колір, а й насичений смак та корисні властивості. Використовуйте ці рецепти, щоб створити затишну осінню атмосферу на вашій кухні!

Вам також можуть сподобатись ці рецепти:
Веган рецептиОладкиРецепти з Борошна

Гарбуз Рецепти: Гарбузові Оладки

1 Mins read
Солодкі гарбузові оладки Цей рецепт дозволить вам приготувати смачні й корисні гарбузові оладки, які чудово підходять для сніданку або десерту. Вони виходять…
Перші стравиВеган рецептиЗдорове Правильне ХарчуванняЛітні супиОкрошка

Смачна окрошка, окрошка рецепт. 10 рецептів, як готувати окрошку

1 Mins read
Окрошка — це холодний суп, який традиційно готується на основі квасу, кефіру, айрану, сметани або навіть мінеральної води (рецептів є багато, у нас надані вони усі). До складу цього супу входять такі інгредієнти, як варена картопля, свіжі огірки, редиска, зелена цибуля, кріп, а також варені яйця. Часто до окрошки додають варену курятину або інше м’ясо для більшої ситності.
Швидкі РецептиВеган рецептиЗдорове Правильне ХарчуванняПрості рецепти

Спаржа рецепт, як приготувати аспарагус (спаржу) смачно - фото ідеї рецептів з спаржею

1 Mins read
Спаржа: Чарівний Інгредієнт для Ваших Кулінарних Експериментів Спаржа — це не лише корисний, але й неймовірно смачний овоч, який може стати окрасою…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *