
детальна стаття з 25 рецептами холодних закусок для святкового столу на день народження. Кожен рецепт описаний з детальними інгредієнтами та покроковою інструкцією з приготування.
Святковий стіл: Холодні закуски на день народження
Святкування дня народження – це не тільки привід зібрати рідних і друзів, але й можливість порадувати гостей смачними і оригінальними стравами. Холодні закуски відіграють важливу роль у створенні святкового настрою, оскільки вони зазвичай подаються першими і задають тон всьому застіллю. Ось 25 рецептів, які прикрасять ваш святковий стіл і вразять гостей.
1. Канапе з лососем і авокадо
Інгредієнти:
- 150 г слабосоленого лосося
- 1 стиглий авокадо
- 100 г вершкового сиру
- 1 багет
- Лимонний сік для збризкування
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Наріжте багет тонкими скибочками.
- Наріжте лосося тонкими смужками.
- Авокадо наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб не потемнів.
- Нанесіть тонкий шар вершкового сиру на скибочки багету.
- Викладіть зверху шматочок лосося і кубики авокадо.
- Приправте сіллю і перцем за смаком і подавайте.
2. Тарталетки з куркою і грибами
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе
- 150 г печериць
- 1 цибулина
- 100 г вершкового сиру
- 12 готових тарталеток
- Сіль, перець за смаком
- Олія для смаження
Покрокове приготування:
- Відваріть куряче філе до готовності і наріжте дрібними кубиками.
- Наріжте гриби та цибулю дрібними кубиками і обсмажте до готовності.
- Змішайте курку з грибами і вершковим сиром, додайте сіль і перець.
- Наповніть готові тарталетки начинкою і подавайте на стіл.
3. Фаршировані яйця з червоною ікрою
Інгредієнти:
- 6 варених яєць
- 100 г червоної ікри
- 50 г майонезу
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- Кріп для прикраси
Покрокове приготування:
- Розріжте варені яйця навпіл і вийміть жовтки.
- Змішайте жовтки з майонезом і подрібненим часником.
- Наповніть білки сумішшю, зверху викладіть червону ікру і прикрасьте кропом.
4. Брускети з томатами і базиліком
Інгредієнти:
- 1 багет
- 200 г помідорів черрі
- Листя базиліку
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Наріжте багет скибочками і підсушіть на пательні або в духовці.
- Наріжте помідори черрі кубиками і змішайте з подрібненим базиліком, оливковою олією, сіллю і перцем.
- Викладіть суміш на скибочки багету і подавайте.
5. Рулетики з лаваша з лососем
Інгредієнти:
- 2 листи лаваша
- 200 г слабосоленого лосося
- 150 г вершкового сиру
- 1 огірок
- Зелень за смаком
Покрокове приготування:
- Намажте лаваш вершковим сиром.
- Наріжте лосося тонкими скибочками і викладіть рівномірно на лаваш.
- Додайте нарізаний тонкими смужками огірок і зелень.
- Згорніть лаваш у рулет і наріжте порційними шматочками.
6. Тарталетки з крабовими паличками і сиром
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок
- 100 г твердого сиру
- 50 г майонезу
- 12 готових тарталеток
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Натріть крабові палички і сир на дрібній тертці.
- Змішайте з майонезом, додайте сіль і перець.
- Наповніть тарталетки і подавайте охолодженими.
7. Фаршировані помідори з сиром
Інгредієнти:
- 6 великих помідорів
- 100 г вершкового сиру
- 50 г твердого сиру
- 1 зубчик часнику
- Кріп для прикраси
Покрокове приготування:
- Відріжте верхівку помідорів і видаліть м’якоть.
- Змішайте вершковий сир з подрібненим часником і натертим твердим сиром.
- Наповніть помідори сирною сумішшю і прикрасьте кропом.
8. Канапе з шинкою і оливками
Інгредієнти:
- 200 г шинки
- 100 г твердого сиру
- 50 г зелених оливок без кісточок
- Шпажки для канапе
Покрокове приготування:
- Наріжте шинку і сир кубиками.
- На шпажки нанизуйте по черзі сир, шинку і оливки.
- Викладіть канапе на святкову тарілку і подавайте.
9. Капрезе на шпажках
Інгредієнти:
- 200 г помідорів черрі
- 150 г кульок моцарели
- Листя базиліку
- Бальзамічний соус для подачі
Покрокове приготування:
- Нанизуйте на шпажки по черзі помідори черрі, кульки моцарели і листя базиліку.
- Перед подачею збризніть бальзамічним соусом.
10. Рулетики з баклажанів з сиром
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 150 г вершкового сиру
- 2 зубчики часнику
- Кріп або петрушка для прикраси
Покрокове приготування:
- Наріжте баклажани тонкими смужками і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
- Змішайте вершковий сир з подрібненим часником і зеленню.
- Викладіть начинку на баклажани і скрутіть у рулетики.
11. Салат із тунцем і яйцями
Інгредієнти:
- 1 банка консервованого тунця
- 3 варених яйця
- 1 огірок
- Майонез для заправки
- Сіль, перець за смаком
Покрокове приготування:
- Подрібніть тунець і яйця.
- Наріжте огірок дрібними кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти з майонезом і подавайте охолодженим.
12. Тарталетки з авокадо і креветками
Інгредієнти:
- 200 г відварених креветок
- 2 авокадо
- Лимонний сік
- Майонез або сметана
- 12 готових тарталеток
Покрокове приготування:
- Авокадо наріжте кубиками і збризніть лимонним соком.
- Змішайте авокадо з відвареними креветками та невеликою кількістю майонезу або сметани.
- Наповніть готові тарталетки сумішшю і подавайте на стіл.
13. Фаршировані яйця з тунцем
Інгредієнти:
- 6 варених яєць
- 1 банка консервованого тунця
- 2 ст. л. майонезу
- Лимонний сік
- Зелень для прикраси
Покрокове приготування:
- Розріжте варені яйця навпіл і вийміть жовтки.
- Змішайте жовтки з тунцем, майонезом і невеликою кількістю лимонного соку.
- Наповніть білки сумішшю і прикрасьте зеленню.
14. Рулетики з шинки з сирною начинкою
Інгредієнти:
- 200 г шинки (тонко нарізаної)
- 100 г вершкового сиру
- 50 г твердого сиру
- 1 зубчик часнику
- Зелень за смаком
Покрокове приготування:
- Змішайте вершковий сир із натертим твердим сиром, подрібненим часником і зеленню.
- Викладіть трохи начинки на кожен шматочок шинки і скрутіть у рулетики.
- Подавайте на великій тарілці, прикрасивши зеленню.
15. Канапе з сиром і виноградом
Інгредієнти:
- 200 г твердого сиру
- Виноград (зелені або червоні ягоди без кісточок)
- Шпажки для канапе
Покрокове приготування:
- Наріжте сир кубиками.
- Нанизуйте на шпажки по черзі кубики сиру і виноград.
- Викладіть канапе на тарілку і подавайте.
16. Салат із крабовими паличками і кукурудзою
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 3 варених яйця
- 2 свіжих огірки
- Майонез для заправки
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Наріжте крабові палички, огірки і яйця кубиками.
- Додайте кукурудзу і змішайте всі інгредієнти з майонезом.
- Приправте сіллю і перцем і подавайте охолодженим.
17. Тарталетки з копченою рибою
Інгредієнти:
- 200 г копченої риби (сьомга або скумбрія)
- 100 г вершкового сиру
- 1 ст. л. лимонного соку
- Свіжа зелень
- 12 готових тарталеток
Покрокове приготування:
- Подрібніть копчену рибу і змішайте її з вершковим сиром і лимонним соком.
- Наповніть тарталетки сумішшю і прикрасьте свіжою зеленню.
18. Фаршировані огірки з сиром і часником
Інгредієнти:
- 3 свіжих огірки
- 100 г твердого сиру
- 2 зубчики часнику
- 50 г майонезу
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Наріжте огірки великими кружальцями і видаліть серединку.
- Змішайте натертий сир із подрібненим часником і майонезом.
- Наповніть огіркові кільця сирною сумішшю і подавайте.
19. Салат із буряка з чорносливом і волоськими горіхами
Інгредієнти:
- 2 варені буряки
- 100 г чорносливу
- 50 г волоських горіхів
- Майонез для заправки
- Сіль за смаком
Покрокове приготування:
- Натріть варений буряк на тертці.
- Подрібніть чорнослив і волоські горіхи.
- Змішайте всі інгредієнти з майонезом, додайте сіль за смаком і подавайте охолодженим.
20. Тарталетки з ікрою і вершковим сиром
Інгредієнти:
- 100 г червоної або чорної ікри
- 150 г вершкового сиру
- 12 готових тарталеток
- Кріп для прикраси
Покрокове приготування:
- Наповніть тарталетки вершковим сиром.
- Викладіть зверху ікру і прикрасьте кропом.
- Подавайте на святковому столі.
21. Брускети з прошуто і руколою
Інгредієнти:
- 1 багет
- 150 г прошуто (італійська шинка)
- Листя руколли
- 2 ст. л. оливкової олії
- Лимонний сік
Покрокове приготування:
- Наріжте багет скибочками і підсушіть у духовці.
- На кожен шматочок викладіть прошуто і листок руколли.
- Збризніть оливковою олією і лимонним соком перед подачею.
22. Рулетики з червоною рибою і шпинатом
Інгредієнти:
- 200 г слабосоленого лосося
- 100 г вершкового сиру
- 100 г свіжого шпинату
- Листи лаваша
Покрокове приготування:
- Намажте лаваш вершковим сиром.
- Викладіть рівномірно лосося і свіжий шпинат.
- Згорніть у рулет і наріжте порційними шматочками.
23. Салат із куркою і ананасами
Інгредієнти:
- 200 г відвареної курячої грудки
- 1 банка консервованих ананасів
- 100 г твердого сиру
- Майонез для заправки
- Сіль і перець за смаком
Покрокове приготування:
- Наріжте курячу грудку, ананаси і сир кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти з майонезом, приправте сіллю і перцем.
- Подавайте салат охолодженим.
24. Рулетики з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок
- 150 г вершкового сиру
- 1 огірок
- Листи лаваша
Покрокове приготування:
- Намажте лаваш вершковим сиром.
- Наріжте крабові палички і огірок тонкими смужками і викладіть на лаваш.
- Згорніть у рулет і наріжте порційними шматочками.
25. Канапе з ковбасою і маринованими огірками
Інгредієнти:
- 150 г копченої ковбаси
- 2 мариновані огірки
- 100 г твердого сиру
- Шпажки для канапе
Покрокове приготування:
- Наріжте ковбасу, огірки і сир кубиками.
- На шпажки нанизуйте ковбасу, сир і огірки.
- Подавайте на святковому столі.
Ось кілька ідей холодних закусок для святкового столу на день народження:
1. Канапе з лососем і крем-сиром
Інгредієнти:
- Багет
- Крем-сир (100 г)
- Слабосолений лосось (150 г)
- Лимонний сік
- Кріп або зелень для прикраси
Приготування:
- Наріжте багет на тонкі скибочки.
- Намажте кожну скибочку крем-сиром і викладіть зверху тонкий шматочок лосося.
- Збризніть лимонним соком і прикрасьте кропом.
2. Тарталетки з куркою і грибами
Інгредієнти:
- Тарталетки (10-12 шт.)
- Відварене куряче філе (200 г)
- Печериці (150 г)
- Вершковий сир (100 г)
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Наріжте гриби і обсмажте їх до готовності.
- Змішайте дрібно нарізане куряче філе з грибами і вершковим сиром.
- Наповніть тарталетки сумішшю і прикрасьте зеленню.
3. Фаршировані яйця з червоною ікрою
Інгредієнти:
- Яйця (6 шт.)
- Червона ікра (100 г)
- Майонез (50 г)
- Кріп для прикраси
Приготування:
- Відваріть яйця і розріжте їх навпіл.
- Вийміть жовтки і змішайте їх з майонезом, потім наповніть білки.
- Зверху викладіть червону ікру і прикрасьте кропом.
4. Рулетики з баклажанів і сиром
Інгредієнти:
- Баклажан (1 шт.)
- Крем-сир (100 г)
- Часник (2 зубчики)
- Зелень
Приготування:
- Наріжте баклажан тонкими смужками, обсмажте їх на олії.
- Змішайте крем-сир з подрібненим часником і зеленню.
- Викладіть сирну масу на баклажани, скрутіть у рулетики.
5. Брускети з помідорами і базиліком
Інгредієнти:
- Багет
- Помідори черрі (200 г)
- Базилік
- Оливкова олія
Приготування:
- Підсушіть скибочки багету.
- Наріжте помідори і змішайте з оливковою олією та подрібненим базиліком.
- Викладіть суміш на хліб.
Ці холодні закуски легкі у приготуванні і чудово доповнять святковий стіл на день народження, додаючи різноманітності та апетитного вигляду.