- Бріош
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Дріжджі – 10 г (сухі) або 25 г (свіжі)
- Яйця – 4 шт.
- Вершкове масло – 250 г
- Цукор – 50 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко – 100 мл
- Ванільний цукор – 1 ч. л. (за бажанням)
Покрокове приготування:
- Приготуйте опару:
Розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Добре перемішайте і залиште на 10-15 хвилин до появи “шапочки”. - Замісіть тісто:
У велику миску просійте борошно, додайте сіль і цукор. Додайте опару та збиті яйця, почніть замішувати тісто. - Додайте масло:
Наріжте м’яке вершкове масло на шматочки і поступово додавайте до тіста, продовжуючи замішувати. Тісто має бути еластичним, але м’яким. - Дайте тісту підійти:
Накрийте миску рушником і залиште тісто підходити в теплому місці на 1,5-2 години. - Формування та випікання:
Розділіть тісто на кілька частин і сформуйте булочки або викладіть у форму. Дайте їм ще 30 хвилин для повторного підходу. - Випікайте:
Змажте булочки збитим яйцем і випікайте при 180°C 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
2. Омлет
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 50 мл
- Вершкове масло – 10 г
- Сіль, перець – за смаком
- Сир (за бажанням) – 50 г
- Зелень (петрушка або кріп) – для подачі
Покрокове приготування:
- Підготовка яєць:
Відбийте яйця в миску, додайте молоко, сіль і перець. Збийте суміш виделкою або вінчиком до однорідності. - Нагрійте сковороду:
На середньому вогні розігрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. - Приготування омлету:
Вилийте яєчну суміш на сковороду і смажте на слабкому вогні, нахиляючи сковороду, щоб омлет рівномірно розтікався. - Додайте начинку:
Якщо бажаєте, на середину омлету викладіть тертий сир або інші улюблені начинки. - Складіть омлет:
Коли омлет загусне, складіть його навпіл і обсмажуйте ще кілька хвилин. Подавайте з подрібненою зеленню.
3. Англійський сніданок
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Бекон – 3-4 скибочки
- Ковбаски (сосиски) – 2 шт.
- Печериці – 100 г
- Тости – 2 скибочки
- Томати – 1-2 шт.
- Квасоля у томатному соусі – 150 г
- Олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Покрокове приготування:
- Смажений бекон:
На розігрітій сковороді обсмажте бекон до хрусткої скоринки з обох боків. Викладіть на паперовий рушник для стікання зайвого жиру. - Ковбаски:
На тій самій сковороді обсмажте ковбаски, поки вони не підрум’яняться з усіх боків (близько 5-7 хвилин). - Печериці та томати:
Наріжте гриби та томати, обсмажте їх на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності. - Яйця:
На іншій сковороді приготуйте яйця (на свій смак: смажені, пашот або варені). - Тости:
Підсмажте хліб у тостері або на сковороді з невеликою кількістю олії. - Подача:
На тарілку викладіть смажений бекон, ковбаски, гриби, томати, яйця, тости та теплу квасолю в томатному соусі.
Ці рецепти ідеально підходять для поживного та смачного сніданку. Вони не тільки смачні, але й легко готуються!