Нам для базового рецепту гарбузових оладок буде потрібен:
- Шматок гарбуза, десь 500 грамів в очищеному вигляді, бажано частинка великого помаранчево-червоного соковитого гарбуза. Без насіння. Кожуру також зрізаємо товстим слоєм, аби шар під кожурою видалився, бо він придає несмачний присмак.
- Цукор 2 столові ложки. Без цукру також ок (якщо змастите готові вже посмажені оладки медом, то також буде більш-менш солодко). Якщо очищеної мякоті гарбуза більше 500 грам, то можна на кожні 250 грам додавати ще столову ложку цукру плюс-мінус.
- Борошно десь 4-5 столових ложек.
- 2 курячих яйця
- розрихлювач
Це класичні інгредієнти для приготування базових гарбузових оладок. Але якщо Ви не любите все те саме кожен день і вітаєте різноманіття смаків, то є такі опції, як додати до цих інгредієнтів сир (творог) грам 200. Також дуже смачно виходить, якщо оладки з гарбуза готувати ще з додаванням груш або яблук.
Рецепт елементарний:
- Гарбуз очистили від скоринки, насіння, помили, перетерли на дрібній!!! Це дійсно важливо – на рівній дрібній терці, не на великій і не на середній, бо отримаєте щось неїстівне, як в мене один раз було і я тоді усе тісто не здогадалась зблендирити і просто викинула в смітник.
- В гарбузову масу-пюре додаємо і розмішуємо цукор, розбиваємо яйця, додаємо борошно та розпушувач. Перемішуємо. Якщо додаєте сир – то його туди ж. Якщо хочете додати в осінню палітру гарбузово-оладкового рецепту нових приємних смаків – натріть так само дрібно в тісто груш парочку або / та яблук. Але тоді покладіть в тісто ще додатково 1-2 столові ложки борошна! Аби тісто не було дуже рідке і не розповзалося.
- Ставимо сковороду, пательню на вогонь, розігріваємо, наливаємо соняшну (але смачніше виходить на вершковому маслі!) олії аби прикрило трішки поверхню пательні
- Викладаємо столовою ложкою на розігріту до жару поверхню Сковороди наше гарбузове смачне тісто-пюре і смажимо на середньому вогні гарбузові оладки десь по 3-5 хвилин з кожного боку до румянчика.
- Перегорнули на інший бік, поклали на тарілку і нумо уплітати оладушки за обидві щоки з медом, варенням або сметанкою!
Смакота нереальна та неземна! Це дуже простий рецепт надзвичайно смачного та корисного десерту восені, який ще і коштує копійки.
Приємного апетиту!