
Куряча грудинка – це універсальний інгредієнт, який використовується в безлічі страв. Вона містить мало жиру, тому є чудовим вибором для здорового харчування, і одночасно залишається дуже смачною, якщо правильно її приготувати. Куряча грудинка відома своєю ніжністю та здатністю вбирати різноманітні смаки. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами, які допоможуть вам приготувати смачні страви з курячої грудинки для будь-якої нагоди.
1. Запечена куряча грудинка з часником та розмарином
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. розмарину
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Покладіть курячі грудинки в форму для запікання, змастіть оливковою олією, посоліть, поперчіть і додайте подрібнений часник та розмарин.
- Запікайте грудинки 25-30 хвилин до готовності.
- Подавайте з картоплею або овочами.
2. Куряча грудинка в паніровці з пармезаном
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г тертого пармезану
- 1 яйце
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Курячі грудинки наріжте на порційні шматки.
- Збийте яйце і додайте сіль і перець.
- Змішайте панірувальні сухарі з тертим пармезаном.
- Обмокніть кожен шматочок курячої грудинки в яйце, а потім обваляйте в паніровці.
- Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки (5-7 хвилин з кожного боку).
- Подавайте з овочами або соусом для пасти.
3. Куряча грудинка в соусі теріякі
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 3 ст. л. соусу теріякі
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. імбиру
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Наріжте курячі грудинки на смужки.
- Змішайте соус теріякі, мед, імбир і оливкову олію.
- Замаринуйте курку в соусі на 30 хвилин.
- Обсмажте на сковороді до готовності (приблизно 7-10 хвилин).
- Подавайте з рисом або овочами.
4. Куряча грудинка в сметанному соусі з грибами
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 200 г грибів
- 150 г сметани
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Курячі грудинки обсмажте до золотистої скоринки на сковороді.
- Додайте нарізані гриби і смажте їх до м’якості.
- Посипте борошном, додайте сметану, сіль і перець.
- Тушкуйте на слабкому вогні 10-15 хвилин.
- Подавайте з картоплею або рисом.
5. Куряча грудинка з овочами на грилі
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 1 цукіні
- 1 червоний перець
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець, орегано за смаком
Приготування:
- Курячі грудинки і овочі наріжте великими шматками.
- Змастіть все оливковою олією, посоліть, поперчіть та посипте орегано.
- Готуйте на грилі або на сковороді-гриль до готовності (приблизно 10-15 хвилин).
- Подавайте з гарніром з рису або картопляного пюре.
6. Куряча грудинка з апельсиновим соусом
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- Сік 1 апельсина
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус, сіль і перець.
- Замаринуйте курячу грудинку в цьому соусі на 30 хвилин.
- Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки (10-12 хвилин).
- Подавайте з овочами або картоплею.
7. Куряча грудинка в клярі з пивом
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 1 яйце
- 100 г пива
- 100 г борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте яйце, пиво, борошно, сіль і перець до однорідної маси.
- Обмокніть курячі грудинки в клярі і обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
- Подавайте з картоплею фрі або салатом.
8. Куряча грудинка з соусом песто
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 3 ст. л. соусу песто
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Замаринуйте курячу грудинку в соусі песто на 30 хвилин.
- Обсмажте курку на сковороді до готовності (10-12 хвилин).
- Подавайте з пастою або рисом.
9. Куряча грудинка з каперсами і лимоном
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 2 ст. л. каперсів
- 1 лимон
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Курячі грудинки обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
- Додайте каперси, сік лимона, сіль і перець.
- Тушкуйте все разом 5-7 хвилин.
- Подавайте з картоплею або пастою.
10. Куряча грудинка з баклажанами в томатному соусі
Інгредієнти:
- 2 курячі грудинки
- 1 баклажан
- 2 помідори
- 100 г томатного соусу
- Сіль, перець, оливкова олія
Приготування:
- Курячі грудинки обсмажте до золотистої скоринки.
- Баклажан і помідори наріжте та обсмажте на сковороді.
- Додайте томатний соус, сіль і перець.
- Викладіть курячі грудинки на овочі і тушкуйте все разом 10-15 хвилин.
- Подавайте з картоплею або рисом.
Ці рецепти з курячою грудинкою дозволять вам урізноманітнити меню і приготувати смачні та здорові страви для кожної нагоди. Вибирайте рецепт, який вам до смаку, і насолоджуйтеся!
1 Comment