
Куряча печінка – це не лише смачний, але й дуже корисний інгредієнт, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Вона багата на залізо, вітаміни та мікроелементи, що робить її важливим компонентом збалансованого харчування. Завдяки своїй ніжній текстурі та здатності добре вбирати смаки, куряча печінка є ідеальним продуктом для кулінарних експериментів. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячої печінки, які неодмінно порадують вашу родину та гостей.
1. Смажена куряча печінка з цибулею і грибами
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 2 великі цибулини
- 200 г грибів
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку промийте, обріжте зайві прожилки і наріжте на середні шматочки.
- Обсмажте цибулю до золотистого кольору на олії, додайте нарізані гриби та смажте ще 5 хвилин.
- Додайте печінку і обсмажте її з обох сторін до готовності (близько 10-15 хвилин).
- Подавайте з картопляним пюре або овочами.
2. Куряча печінка в сметанному соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 200 г сметани
- 1 цибулина
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку наріжте на невеликі шматки, обсмажте на олії до золотистої скоринки.
- Додайте нарізану цибулю і смажте до прозорості.
- Посипте борошном, перемішайте, а потім додайте сметану.
- Готуйте на повільному вогні 15-20 хвилин, поки соус не загусне.
- Подавайте з гречкою або рисом.
3. Куряча печінка в маринаді з соєвим соусом і медом
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Змішайте соєвий соус, мед, імбир і оливкову олію.
- Залийте курячу печінку маринадом і залиште на 30 хвилин.
- Обсмажте печінку на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочами або на хлібних тостах.
4. Печінковий паштет з курячої печінки
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 100 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 2 ст. л. коньяку (за бажанням)
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку промийте і наріжте на шматки.
- Обсмажте на вершковому маслі до готовності.
- Додайте цибулю і смажте до м’якості.
- Перемеліть все через м’ясорубку або в блендері.
- Подавайте як паштет з тостами або овочами.
5. Куряча печінка в томатному соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 1 банка томатного соусу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку наріжте і обсмажте на олії до готовності.
- Додайте нарізану цибулю і часник, смажте до золотистості.
- Залийте все томатним соусом, додайте сіль і перець.
- Тушкуйте на низькому вогні 15 хвилин.
- Подавайте з макаронами або рисом.
6. Запечена куряча печінка з овочами
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 1 морква
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- Сіль, перець, оливкова олія
Приготування:
- Печінку наріжте на шматки і обсмажте.
- Овочі наріжте кубиками і викладіть на деко.
- Залийте все оливковою олією, посоліть і поперчіть.
- Запікайте в духовці при 180°C близько 30 хвилин.
- Подавайте з салатом.
7. Куряча печінка з апельсиновим соусом
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- Сік одного апельсина
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. тертого імбиру
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку обсмажте до золотистої скоринки.
- Змішайте апельсиновий сік, мед і імбир.
- Залийте печінку апельсиновим соусом і тушкуйте 10 хвилин.
- Подавайте з картоплею або рисом.
8. Куряча печінка в пивному соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 100 мл пива
- 2 ст. л. сметани
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте печінку до золотистої скоринки.
- Додайте до неї пиво, сметану та борошно.
- Тушкуйте на середньому вогні 15-20 хвилин.
- Подавайте з картоплею або пастою.
9. Печінковий суп-пюре
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 2 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 л бульйону
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку відваріть до готовності.
- Овочі наріжте і варіть у бульйоні до м’якості.
- Перемеліть все в блендері до консистенції пюре.
- Подавайте з зеленню та хлібом.
10. Куряча печінка з горіхами та клюквою
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 50 г горіхів
- 100 г клюкви
- 2 ст. л. меду
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте печінку до готовності.
- Додайте горіхи та клюкву, смажте ще кілька хвилин.
- Залийте все медом і тушкуйте 5 хвилин.
- Подавайте з рисом або овочами.
Куряча печінка – це чудовий продукт для приготування смачних та корисних страв. Сподіваємося, що ці рецепти допоможуть вам створити неперевершені страви для вашої родини та друзів!
1 Comment