
Курячі гомілки – це універсальний та смачний інгредієнт, який може стати основою для різноманітних страв. Вони мають соковите м’ясо, яке чудово поєднується з різними приправами, соусами та методами приготування. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячих гомілок, які ви можете приготувати для себе та своїх близьких. Від класичних варіантів до оригінальних поєднань – кожен знайде щось на свій смак!
1. Запечені курячі гомілки з часником та розмарином
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. сушеного розмарину
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Часник подрібніть і змішайте з оливковою олією, розмарином, сіллю та перцем.
- Покладіть гомілки в форму для запікання, змастіть їх часниковою сумішшю.
- Запікайте гомілки протягом 40-45 хвилин, перевертаючи їх один раз до золотистої скоринки.
- Подавайте з картоплею або овочами.
2. Курячі гомілки в медово-соєвому соусі
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. яблучного оцту
- Часник, імбир за смаком
Приготування:
- Змішайте мед, соєвий соус, оцет, тертий часник і імбир.
- Залийте курячі гомілки маринадом і залиште на 30 хвилин.
- Обсмажте гомілки на середньому вогні до золотистої скоринки, а потім тушкуйте на низькому вогні ще 10 хвилин.
- Подавайте з рисом або смаженими овочами.
3. Курячі гомілки в гострому томатному соусі
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 1 банка томатного соусу
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. чілі порошку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- На сковороді обсмажте курячі гомілки до золотистої скоринки.
- В окремій каструлі змішайте томатний соус, паприку, чілі, сіль і перець.
- Залийте гомілки соусом і тушкуйте на низькому вогні 30 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.
- Подавайте з пастою або хлібом.
4. Курячі гомілки в паніровці з пармезаном
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г тертого пармезану
- 1 яйце
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Змішайте панірувальні сухарі з пармезаном, сіллю та перцем.
- Обмочіть курячі гомілки в збитому яйці, а потім обваляйте в паніровці.
- Викладіть гомілки на деко та запікайте 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочевим гарніром.
5. Курячі гомілки в кокосовому молоці
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 400 мл кокосового молока
- 1 ч. л. карі
- 1 ч. л. куркуми
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- На сковороді обсмажте курячі гомілки до золотистої скоринки.
- Додайте кокосове молоко, карі, куркуму, сіль і перець.
- Тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин.
- Подавайте з рисом або лепешками.
6. Курячі гомілки в ароматному трав’яному маринаді
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. тим’яну, орегано, розмарину
- Лимонний сік
Приготування:
- Змішайте оливкову олію з лимонним соком та травами.
- Замаринуйте курячі гомілки на 1 годину.
- Запікайте гомілки в духовці при 200°C близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з картоплею або овочами.
7. Курячі гомілки в соусі теріякі з овочами
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 100 мл соусу теріякі
- 1 ч. л. меду
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Овочі (перець, броколі, морква)
Приготування:
- Замаринуйте гомілки в соусі теріякі з медом та соєвим соусом.
- Обсмажте гомілки на сковороді до готовності.
- Додайте нарізані овочі та тушкуйте разом ще 10-15 хвилин.
- Подавайте з рисом або локшиною.
8. Курячі гомілки з апельсиновим соусом
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 1 апельсин (сік і цедра)
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте сік і цедру апельсина з медом і соєвим соусом.
- Замаринуйте гомілки на 30 хвилин.
- Обсмажте гомілки на сковороді і залийте апельсиновим соусом.
- Тушкуйте 15-20 хвилин.
- Подавайте з рисом або картоплею.
9. Курячі гомілки з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 200 г грибів
- 200 г сметани
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте курячі гомілки до золотистої скоринки.
- В окремій сковороді обсмажте гриби та додайте сметану і борошно.
- Залийте гомілки грибним соусом і тушкуйте 20-30 хвилин.
- Подавайте з картопляним пюре.
10. Курячі гомілки в пивному клярі
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок
- 1 стакан пива
- 1 стакан борошна
- Сіль, перець, спеції за смаком
Приготування:
- Змішайте пиво, борошно, сіль і спеції до отримання кляру.
- Обмокніть курячі гомілки в кляр і смажте їх у великій кількості олії до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочевим салатом або картоплею фрі.
Ці рецепти з курячими гомілками – це чудовий спосіб урізноманітнити ваше меню, додаючи нові смаки та текстури. Виберіть ваш улюблений рецепт і порадуйте себе та своїх близьких смачними стравами!
1 Comment