Розмістити Оголошення Безкоштовно

М'ясо РецептиВечеряГарячі СтравиДешеві РецептиКуркаОбідРецепти на Кожен День

10 Найкращих Рецептів з Курячих Гомілок: Смачні та Легкі Страви для Вашої Кухні

1 Mins read
Ось малюнок, що зображає різноманітні страви з курячими гомілками в затишній кухні.

Курячі гомілки – це універсальний та смачний інгредієнт, який може стати основою для різноманітних страв. Вони мають соковите м’ясо, яке чудово поєднується з різними приправами, соусами та методами приготування. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячих гомілок, які ви можете приготувати для себе та своїх близьких. Від класичних варіантів до оригінальних поєднань – кожен знайде щось на свій смак!

1. Запечені курячі гомілки з часником та розмарином

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сушеного розмарину
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C.
  2. Часник подрібніть і змішайте з оливковою олією, розмарином, сіллю та перцем.
  3. Покладіть гомілки в форму для запікання, змастіть їх часниковою сумішшю.
  4. Запікайте гомілки протягом 40-45 хвилин, перевертаючи їх один раз до золотистої скоринки.
  5. Подавайте з картоплею або овочами.

2. Курячі гомілки в медово-соєвому соусі

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • Часник, імбир за смаком

Приготування:

  1. Змішайте мед, соєвий соус, оцет, тертий часник і імбир.
  2. Залийте курячі гомілки маринадом і залиште на 30 хвилин.
  3. Обсмажте гомілки на середньому вогні до золотистої скоринки, а потім тушкуйте на низькому вогні ще 10 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або смаженими овочами.

3. Курячі гомілки в гострому томатному соусі

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 1 банка томатного соусу
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. чілі порошку
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. На сковороді обсмажте курячі гомілки до золотистої скоринки.
  2. В окремій каструлі змішайте томатний соус, паприку, чілі, сіль і перець.
  3. Залийте гомілки соусом і тушкуйте на низькому вогні 30 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.
  4. Подавайте з пастою або хлібом.

4. Курячі гомілки в паніровці з пармезаном

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 50 г тертого пармезану
  • 1 яйце
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Змішайте панірувальні сухарі з пармезаном, сіллю та перцем.
  3. Обмочіть курячі гомілки в збитому яйці, а потім обваляйте в паніровці.
  4. Викладіть гомілки на деко та запікайте 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Подавайте з овочевим гарніром.

5. Курячі гомілки в кокосовому молоці

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 400 мл кокосового молока
  • 1 ч. л. карі
  • 1 ч. л. куркуми
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. На сковороді обсмажте курячі гомілки до золотистої скоринки.
  2. Додайте кокосове молоко, карі, куркуму, сіль і перець.
  3. Тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або лепешками.

6. Курячі гомілки в ароматному трав’яному маринаді

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. тим’яну, орегано, розмарину
  • Лимонний сік

Приготування:

  1. Змішайте оливкову олію з лимонним соком та травами.
  2. Замаринуйте курячі гомілки на 1 годину.
  3. Запікайте гомілки в духовці при 200°C близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
  4. Подавайте з картоплею або овочами.

7. Курячі гомілки в соусі теріякі з овочами

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 100 мл соусу теріякі
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • Овочі (перець, броколі, морква)

Приготування:

  1. Замаринуйте гомілки в соусі теріякі з медом та соєвим соусом.
  2. Обсмажте гомілки на сковороді до готовності.
  3. Додайте нарізані овочі та тушкуйте разом ще 10-15 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або локшиною.

8. Курячі гомілки з апельсиновим соусом

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 1 апельсин (сік і цедра)
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Змішайте сік і цедру апельсина з медом і соєвим соусом.
  2. Замаринуйте гомілки на 30 хвилин.
  3. Обсмажте гомілки на сковороді і залийте апельсиновим соусом.
  4. Тушкуйте 15-20 хвилин.
  5. Подавайте з рисом або картоплею.

9. Курячі гомілки з грибами в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 200 г грибів
  • 200 г сметани
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Обсмажте курячі гомілки до золотистої скоринки.
  2. В окремій сковороді обсмажте гриби та додайте сметану і борошно.
  3. Залийте гомілки грибним соусом і тушкуйте 20-30 хвилин.
  4. Подавайте з картопляним пюре.

10. Курячі гомілки в пивному клярі

Інгредієнти:

  • 6 курячих гомілок
  • 1 стакан пива
  • 1 стакан борошна
  • Сіль, перець, спеції за смаком

Приготування:

  1. Змішайте пиво, борошно, сіль і спеції до отримання кляру.
  2. Обмокніть курячі гомілки в кляр і смажте їх у великій кількості олії до золотистої скоринки.
  3. Подавайте з овочевим салатом або картоплею фрі.

Ці рецепти з курячими гомілками – це чудовий спосіб урізноманітнити ваше меню, додаючи нові смаки та текстури. Виберіть ваш улюблений рецепт і порадуйте себе та своїх близьких смачними стравами!

You may also like
Дешеві РецептиКуркаМ'ясо РецептиСмачні РецептиШвидкі Рецепти

10 Смачних Рецептів з Курячих Шлунків: Легкі, Соковиті та Ароматні Страви

1 Mins read
Курячі шлунки – це не тільки смачний, але й дуже корисний інгредієнт, який часто забувають в повсякденному меню. Вони містять багато білка…
ВечеряГарячі СтравиДешеві РецептиКуркаМ'ясо РецептиМеню на Тиждень

10 Найкращих Рецептів з Курячих Шийок: Смачні та Легкі, Дешеві, Доступні Страви

1 Mins read
Курячі шийки (чи шиї) – це не така популярна частина курки, як філе чи стегна, але вони заслуговують на вашу увагу. М’які,…
Дешеві РецептиКуркаМ'ясо РецептиОсновні СтравиРецепти на Кожен День

10 Смачних Рецептів з Курячих Четвертинок: Легкі та Соковиті Страви з Курочки

1 Mins read
Курячі четвертинки – це чудовий вибір для приготування різноманітних страв, що поєднують в собі смакову насолоду та практичність. Ця частина курки ідеально…

Залишити відповідь