
Курячі крила – це одна з найулюбленіших страв на будь-якому столі. Вони неймовірно смачні, соковиті та хрусткі, і чудово підходять для будь-якої події – від святкових вечерь до пікніків. Завдяки своїй універсальності курячі крила можна приготувати різними способами, додаючи різноманітні соуси, спеції та гарніри. У цій статті ми поділимося десятьма найкращими рецептами з курячих крил, які обов’язково сподобаються вам і вашим близьким.
1. Курячі крила в медово-гірчичному соусі
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. гірчиці
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. часникового порошку
Приготування:
- Змішайте мед, гірчицю, соєвий соус і часниковий порошок.
- Покладіть курячі крила в маринад і залиште на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 200°C і запікайте крила 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з картоплею фрі або овочами.
2. Курячі крила в соусі барбекю
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 100 г соусу барбекю
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. часникового порошку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Замаринуйте курячі крила в соусі барбекю з паприкою і часниковим порошком на 30 хвилин.
- Обсмажте крила на сковороді або запечіть в духовці при 200°C протягом 30 хвилин.
- Подавайте з овочами або салатом.
3. Курячі крила з лимоном і орегано
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 1 лимон
- 2 ч. л. орегано
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Лимон наріжте на шматки, а сік вичавіть в миску.
- Змішайте лимонний сік з орегано, оливковою олією, сіллю і перцем.
- Покладіть курячі крила в маринад і залиште на 30 хвилин.
- Запікайте крила в духовці при 200°C близько 30 хвилин.
- Подавайте з овочами або рисом.
4. Курячі крила в паніровці з пармезаном
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г тертого пармезану
- 1 яйце
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Збийте яйце, додайте сіль і перець.
- Змішайте панірувальні сухарі з тертим пармезаном.
- Обмокніть кожне крило в яйці, а потім обваляйте в паніровці.
- Обсмажте крила на сковороді або запікайте в духовці при 200°C протягом 30 хвилин.
- Подавайте з картоплею фрі або салатом.
5. Курячі крила з чілі і медом
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 2 ст. л. меду
- 1 ч. л. чілі порошку
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Змішайте мед, чілі порошок, соєвий соус і оливкову олію.
- Замаринуйте курячі крила в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте крила в духовці при 200°C протягом 30 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з рисом або картоплею.
6. Курячі крила з часниково-розмариновим соусом
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. л. розмарину
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Наріжте часник і змішайте його з розмарином, оливковою олією, сіллю і перцем.
- Замаринуйте курячі крила в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте крила в духовці при 200°C протягом 30-40 хвилин.
- Подавайте з овочами або картоплею.
7. Курячі крила в соусі теріякі з імбиром
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 3 ст. л. соусу теріякі
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. олії
Приготування:
- Змішайте соус теріякі, мед і тертий імбир.
- Замаринуйте курячі крила в соусі на 30 хвилин.
- Обсмажте крила на сковороді або запечіть в духовці при 200°C протягом 30 хвилин.
- Подавайте з рисом або овочами.
8. Курячі крила з соусом песто
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 3 ст. л. соусу песто
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Замаринуйте курячі крила в соусі песто на 30 хвилин.
- Обсмажте крила на сковороді або запечіть в духовці при 200°C до готовності (приблизно 30 хвилин).
- Подавайте з пастою або овочами.
9. Курячі крила в соусі з апельсином і соєвим соусом
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- Сік 1 апельсина
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. меду
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте сік апельсина, соєвий соус і мед.
- Замаринуйте курячі крила в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте крила в духовці при 200°C до золотистої скоринки (приблизно 30-40 хвилин).
- Подавайте з овочами або картоплею.
10. Курячі крила з куркумою і йогуртовим соусом
Інгредієнти:
- 10 курячих крил
- 1 ч. л. куркуми
- 2 ст. л. йогурту
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте куркуму, йогурт, оливкову олію, сіль і перець.
- Замаринуйте курячі крила в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте крила в духовці при 200°C протягом 30 хвилин.
- Подавайте з гарніром з рису або картоплею.
Ці рецепти з курячими крилами – це відмінний спосіб урізноманітнити ваше меню і порадувати родину смачними і ароматними стравами. Вибирайте будь-який рецепт і насолоджуйтеся!
1 Comment