
Курячі шийки (чи шиї) – це не така популярна частина курки, як філе чи стегна, але вони заслуговують на вашу увагу. М’які, ніжні і багаті на смак, курячі шийки є ідеальним інгредієнтом для приготування смачних і ароматних страв. Вони чудово підходять для бульйонів, запікання або смаження, даючи вам можливість створювати нові кулінарні шедеври. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячих шийок, щоб ви могли приготувати смачні страви для своїх близьких.
1. Запечені курячі шийки з медом і соєвим соусом
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 3 ст. л. меду
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. часникового порошку
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Змішайте мед, соєвий соус, оливкову олію і часниковий порошок.
- Покладіть курячі шийки в форму для запікання і залийте маринадом.
- Запікайте 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з картоплею або овочами.
2. Курячі шийки в соусі барбекю
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 100 г соусу барбекю
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. часникового порошку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Замаринуйте курячі шийки в соусі барбекю з паприкою і часниковим порошком на 30 хвилин.
- Обсмажте шийки на сковороді або запечіть в духовці при 200°C протягом 30 хвилин.
- Подавайте з картоплею фрі або овочами.
3. Курячі шийки з лимоном і травами
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 1 лимон
- 2 ч. л. розмарину
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Лимон наріжте на часточки.
- Змішайте лимонний сік з оливковою олією, розмарином, сіллю та перцем.
- Замаринуйте курячі шийки в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте курку при 200°C близько 30-35 хвилин.
- Подавайте з гарніром із картоплі або овочів.
4. Курячі шийки в соусі теріякі
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 3 ст. л. соусу теріякі
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. імбиру
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Змішайте соус теріякі, мед, імбир і оливкову олію.
- Замаринуйте курячі шийки в соусі на 30 хвилин.
- Обсмажте шийки на сковороді або запечіть в духовці при 200°C протягом 30 хвилин.
- Подавайте з рисом або овочами.
5. Курячі шийки з часниковим соусом і розмарином
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. л. розмарину
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Наріжте часник і змішайте його з розмарином, оливковою олією, сіллю і перцем.
- Замаринуйте курячі шийки в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте при 200°C протягом 35 хвилин.
- Подавайте з картоплею або овочами.
6. Курячі шийки в сметанному соусі з грибами
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 200 г грибів
- 150 г сметани
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте курячі шийки до золотистої скоринки.
- Додайте нарізані гриби і смажте їх до м’якості.
- Посипте борошном, додайте сметану, сіль і перець.
- Тушкуйте все разом 10-15 хвилин.
- Подавайте з картоплею або рисом.
7. Курячі шийки в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- Сік 2 апельсинів
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Вичавіть сік з апельсинів і змішайте його з медом, соєвим соусом, сіллю та перцем.
- Замаринуйте курячі шийки в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте при 200°C 35 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочами або картоплею.
8. Курячі шийки з соусом песто
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 3 ст. л. соусу песто
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Замаринуйте курячі шийки в соусі песто на 30 хвилин.
- Обсмажте шийки на сковороді або запечіть при 200°C 30 хвилин.
- Подавайте з пастою або рисом.
9. Курячі шийки з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 4 картоплини
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець, розмарин за смаком
Приготування:
- Наріжте картоплю і змішайте її з оливковою олією, сіллю, перцем і розмарином.
- Покладіть курячі шийки і картоплю на деко, полийте олією.
- Запікайте все в духовці при 200°C протягом 40 хвилин.
- Подавайте як основну страву.
10. Курячі шийки з йогуртовим соусом
Інгредієнти:
- 500 г курячих шийок
- 200 г йогурту
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ч. л. карі
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте йогурт, лимонний сік, карі, сіль і перець.
- Замаринуйте курячі шийки в соусі на 30 хвилин.
- Запікайте в духовці при 200°C 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочами або салатом.
Ці рецепти з курячими шийками допоможуть вам урізноманітнити ваше меню і приготувати смачні страви для будь-якої нагоди. Спробуйте їх і насолоджуйтеся новими смаками!
1 Comment