
Курячі стегна – це один з найулюбленіших інгредієнтів для приготування смачних та соковитих страв. Завдяки своїй текстурі та природній жирності, курячі стегна завжди виходять ніжними та ароматними. Вони чудово поєднуються з різними приправами та соусами, що дозволяє створювати як прості, так і складні страви. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячих стегон, які підходять для будь-якої нагоди.
1. Запечені курячі стегна з медом і соєвим соусом
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 3 ст. л. меду
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. часнику (свіжий або порошок)
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Змішайте мед, соєвий соус, оливкову олію, часник, сіль і перець.
- Покладіть курячі стегна в форму для запікання і залийте маринадом.
- Запікайте стегна близько 40-45 хвилин, перевертаючи їх кілька разів, поки вони не стануть золотистими.
- Подавайте з овочами або картоплею.
2. Курячі стегна з лимоном і травами
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 2 лимони
- 2 ч. л. розмарину
- 2 ч. л. тим’яну
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Наріжте лимони на шматки і покладіть їх у форму для запікання.
- Додайте курячі стегна, полийте оливковою олією, посипте розмарином, тим’яном, сіллю і перцем.
- Запікайте стегна 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з запеченими овочами або рисом.
3. Курячі стегна на грилі з соусом барбекю
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 100 г соусу барбекю
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. часникового порошку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Курячі стегна замаринуйте в соусі барбекю з паприкою, часниковим порошком, сіллю і перцем на 30 хвилин.
- Розігрійте гриль і готуйте стегна на ньому по 10-12 хвилин з кожного боку.
- Подавайте з картоплею фрі або салатом.
4. Курячі стегна в медово-горіховій паніровці
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 2 ст. л. меду
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г подрібнених горіхів (волоських або фундука)
- 1 яйце
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Змішайте мед, панірувальні сухарі і подрібнені горіхи.
- Обмочіть курячі стегна в яйці, а потім обваляйте в суміші з медом і горіхами.
- Запікайте стегна в духовці 30-35 хвилин до хрусткої скоринки.
- Подавайте з гарніром з овочів або картоплею.
5. Курячі стегна в соусі теріякі з імбиром
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 3 ст. л. соусу теріякі
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Змішайте соус теріякі, мед і тертий імбир.
- Замаринуйте курячі стегна в соусі на 30 хвилин.
- Обсмажте стегна на сковороді з оливковою олією до готовності (приблизно 10-15 хвилин з кожного боку).
- Подавайте з рисом або локшиною.
6. Курячі стегна в сметанному соусі з грибами
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 200 г грибів
- 200 г сметани
- 1 цибулина
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте курячі стегна до золотистої скоринки.
- В окремій сковороді обсмажте цибулю і гриби до м’якості.
- Додайте сметану, борошно, сіль і перець.
- Залийте курячі стегна соусом і тушкуйте 20-25 хвилин.
- Подавайте з картопляним пюре або рисом.
7. Курячі стегна з овочами в фользі
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 2 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець, розмарин за смаком
Приготування:
- Овочі наріжте великими шматками.
- Змастіть фольгу оливковою олією і викладіть на неї курячі стегна та овочі.
- Посоліть, поперчіть і додайте розмарин.
- Загорніть у фольгу і запікайте при 200°C протягом 40-45 хвилин.
- Подавайте гарячими.
8. Курячі стегна в смачному часниковому соусі
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 5 зубчиків часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. паприки
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Наріжте часник та обсмажте його на олії до золотистості.
- Додайте паприку, сіль і перець.
- Покладіть курячі стегна в соус і тушкуйте на середньому вогні 25-30 хвилин.
- Подавайте з гарніром із овочів або картоплею.
9. Курячі стегна з соусом “Бешамель”
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 200 мл молока
- 2 ст. л. масла
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Запечіть курячі стегна до готовності.
- Для соусу “Бешамель” розтопіть масло, додайте борошно і молоко.
- Приправте сіллю і перцем.
- Залийте курячі стегна соусом і запікайте ще 10 хвилин.
- Подавайте з картоплею або пастою.
10. Курячі стегна з оливками і помідорами
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон
- 100 г оливок
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Курячі стегна обсмажте до золотистої скоринки.
- Додайте нарізані цибулю, помідори та оливки.
- Готуйте ще 10-15 хвилин на слабкому вогні.
- Подавайте з рисом або картоплею.
Курячі стегна – це універсальний продукт для приготування смачних і корисних страв. З цими рецептами ви зможете радувати себе і своїх близьких смачними обідами та вечерею!
1 Comment