
Курячі четвертинки – це чудовий вибір для приготування різноманітних страв, що поєднують в собі смакову насолоду та практичність. Ця частина курки ідеально підходить для запікання, смаження, грилю і навіть тушкування, що дозволяє отримати страви, які не тільки смачні, але й корисні. Завдяки своїй великій порції та натуральному смаку, курячі четвертинки стають ідеальним рішенням для будь-якої події, будь то сімейна вечеря або святковий обід. У цій статті ми поділимося десятьма найкращими рецептами, які допоможуть вам приготувати смачні страви з курячих четвертинок.
1. Запечені курячі четвертинки з медом і соєвим соусом
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 3 ст. л. меду
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. часникового порошку
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Змішайте мед, соєвий соус, оливкову олію і часниковий порошок.
- Покладіть курячі четвертинки в форму для запікання і залийте маринадом.
- Запікайте 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з картоплею або овочами.
2. Курячі четвертинки в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- Сік 2 апельсинів
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте сік апельсинів, мед, соєвий соус, сіль і перець.
- Замаринуйте курячі четвертинки на 30 хвилин.
- Запікайте курку в духовці при 200°C протягом 35-40 хвилин.
- Подавайте з рисом або овочами.
3. Курячі четвертинки з лимоном і розмарином
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 2 лимони
- 2 ч. л. розмарину
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Лимони наріжте на часточки.
- Покладіть курячі четвертинки в форму для запікання, полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і додайте розмарин.
- Запікайте при 200°C близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з гарніром із картоплі або овочів.
4. Курячі четвертинки в соусі барбекю
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 100 г соусу барбекю
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. часникового порошку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Покладіть курячі четвертинки в миску і змастіть їх соусом барбекю.
- Додайте паприку, часниковий порошок, сіль і перець.
- Запікайте в духовці при 200°C протягом 35-40 хвилин.
- Подавайте з картоплею фрі або салатом.
5. Курячі четвертинки з медово-горіховою паніровкою
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 2 ст. л. меду
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г подрібнених горіхів (волоських або мигдалю)
- 1 яйце
Приготування:
- Збийте яйце і додайте до нього мед.
- Змішайте панірувальні сухарі з подрібненими горіхами.
- Обмокніть курячі четвертинки в яйце і обваляйте в паніровці.
- Запікайте в духовці при 200°C 30-35 хвилин.
- Подавайте з овочами або картоплею.
6. Курячі четвертинки з соусом теріякі
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 3 ст. л. соусу теріякі
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Змішайте соус теріякі, мед, імбир і оливкову олію.
- Замаринуйте курячі четвертинки на 30 хвилин.
- Обсмажте або запікайте в духовці при 200°C протягом 35 хвилин.
- Подавайте з рисом або овочами.
7. Курячі четвертинки в соусі з грибами і сметаною
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 200 г грибів
- 150 г сметани
- 1 цибулина
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Обсмажте курячі четвертинки до золотистої скоринки.
- Додайте нарізану цибулю і гриби, смажте до м’якості.
- Залийте сметаною, посоліть, поперчіть і тушкуйте все разом 10-15 хвилин.
- Подавайте з картоплею або пастою.
8. Курячі четвертинки в соусі песто
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 3 ст. л. соусу песто
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Замаринуйте курячі четвертинки в соусі песто на 30 хвилин.
- Обсмажте або запікайте в духовці при 200°C 35-40 хвилин.
- Подавайте з картоплею або пастою.
9. Курячі четвертинки з соусом з йогурту та м’яти
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- 200 г йогурту
- 1 ч. л. м’яти
- 1 ст. л. лимонного соку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте йогурт з м’ятою, лимонним соком, сіллю і перцем.
- Замаринуйте курячі четвертинки в цьому соусі на 30 хвилин.
- Запікайте курку в духовці при 200°C протягом 35-40 хвилин.
- Подавайте з картоплею або рисом.
10. Курячі четвертинки з апельсиново-імбирним соусом
Інгредієнти:
- 6 курячих четвертинок
- Сік 1 апельсина
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Змішайте сік апельсина, імбир, соєвий соус, сіль і перець.
- Замаринуйте курячі четвертинки на 30 хвилин.
- Запікайте в духовці при 200°C 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочами або картоплею.
Ці рецепти з курячими четвертинками допоможуть вам створити смачні та корисні страви для будь-якої нагоди. Сподіваємося, ви знайдете тут ідеальний рецепт для вашої наступної вечері!
1 Comment