
Курячі шлунки – це не тільки смачний, але й дуже корисний інгредієнт, який часто забувають в повсякденному меню. Вони містять багато білка та мало жиру, тому є чудовим вибором для здорового харчування. Курячі шлунки підходять для приготування багатьох страв, від тушкованих до смажених, і чудово поєднуються з різними спеціями та соусами. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячих шлунків, які дозволять вам розкрити повний потенціал цієї частини курки.
1. Курячі шлунки в томатному соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 1 банка томатного соусу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- Сіль, перець, олія для смаження
Приготування:
- Промийте курячі шлунки і обірвіть зайве.
- Обсмажте їх на сковороді до золотистої скоринки.
- Додайте нарізану цибулю і часник, обсмажте до м’якості.
- Залийте томатним соусом, посоліть, поперчіть і тушкуйте 30 хвилин.
- Подавайте з картоплею або рисом.
2. Курячі шлунки з овочами
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 перець
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Шлунки промийте та наріжте на смужки.
- Обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.
- Додайте нарізану цибулю, моркву та перець.
- Тушкуйте все разом на середньому вогні 20-25 хвилин.
- Подавайте з гарніром з рису або картоплі.
3. Курячі шлунки з гірчичним соусом
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 2 ст. л. гірчиці
- 2 ст. л. меду
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець
Приготування:
- Промийте курячі шлунки і обсмажте їх до золотистої скоринки.
- Змішайте гірчицю, мед, оливкову олію, сіль і перець.
- Залийте соусом шлунки і тушкуйте на низькому вогні 15 хвилин.
- Подавайте з овочами або картоплею.
4. Курячі шлунки в соєвому соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. імбиру
- 1 ст. л. олії
Приготування:
- Замаринуйте шлунки в соєвому соусі, меді та імбирі на 30 хвилин.
- Обсмажте шлунки на сковороді до готовності.
- Подавайте з рисом або овочами.
5. Курячі шлунки з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 4 картоплини
- 1 цибулина
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець, розмарин за смаком
Приготування:
- Курячі шлунки промийте та наріжте на дрібні шматочки.
- Картоплю наріжте кубиками, цибулю – кільцями.
- Змішайте шлунки, картоплю, цибулю, оливкову олію, сіль, перець і розмарин.
- Запікайте все в духовці при 200°C близько 35-40 хвилин.
- Подавайте гарячим.
6. Курячі шлунки з соусом бешамель
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 200 мл молока
- 2 ст. л. масла
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець, мускатний горіх
Приготування:
- Обсмажте курячі шлунки до золотистої скоринки.
- Для соусу розтопіть масло, додайте борошно, перемішайте.
- Постійно помішуючи, додавайте молоко, сіль, перець і мускатний горіх.
- Залийте соусом шлунки і тушкуйте ще 10 хвилин.
- Подавайте з пастою або картоплею.
7. Курячі шлунки з оливками та томатами
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 100 г оливок
- 2 помідори
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець, розмарин
Приготування:
- Обсмажте курячі шлунки до золотистої скоринки.
- Додайте нарізані помідори та оливки.
- Тушкуйте все разом на середньому вогні 20 хвилин.
- Подавайте з рисом або пастою.
8. Курячі шлунки в карі з кокосовим молоком
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 400 мл кокосового молока
- 1 ч. л. карі
- 1 ст. л. олії
- Сіль, перець
Приготування:
- Обсмажте курячі шлунки на олії до готовності.
- Додайте карі і кокосове молоко.
- Тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
- Подавайте з рисом або лепешками.
9. Курячі шлунки з овочами та соєвим соусом
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. олії
Приготування:
- Наріжте овочі і обсмажте на сковороді до м’якості.
- Додайте курячі шлунки і соєвий соус.
- Тушкуйте 15-20 хвилин.
- Подавайте з рисом або картоплею.
10. Курячі шлунки в пивному клярі
Інгредієнти:
- 500 г курячих шлунків
- 1 стакан пива
- 1 стакан борошна
- Сіль, перець
Приготування:
- Змішайте пиво з борошном, сіллю і перцем.
- Обмокніть курячі шлунки в клярі.
- Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
- Подавайте з овочами або соусом.
Курячі шлунки – це дуже смачний і корисний продукт, який завдяки своїй універсальності може бути використаний у багатьох рецептах. Пробуйте ці страви і насолоджуйтеся чудовим смаком!
1 Comment