Розмістити Оголошення Безкоштовно

Дешеві РецептиКуркаМ'ясо РецептиСмачні РецептиШвидкі Рецепти

10 Смачних Рецептів з Курячих Шлунків: Легкі, Соковиті та Ароматні Страви

1 Mins read
Ось малюнок, що зображає різноманітні страви з курячими шлунками в затишній кухні.

Курячі шлунки – це не тільки смачний, але й дуже корисний інгредієнт, який часто забувають в повсякденному меню. Вони містять багато білка та мало жиру, тому є чудовим вибором для здорового харчування. Курячі шлунки підходять для приготування багатьох страв, від тушкованих до смажених, і чудово поєднуються з різними спеціями та соусами. У цій статті ми поділимося з вами десятьма найкращими рецептами з курячих шлунків, які дозволять вам розкрити повний потенціал цієї частини курки.

1. Курячі шлунки в томатному соусі

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 1 банка томатного соусу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль, перець, олія для смаження

Приготування:

  1. Промийте курячі шлунки і обірвіть зайве.
  2. Обсмажте їх на сковороді до золотистої скоринки.
  3. Додайте нарізану цибулю і часник, обсмажте до м’якості.
  4. Залийте томатним соусом, посоліть, поперчіть і тушкуйте 30 хвилин.
  5. Подавайте з картоплею або рисом.

2. Курячі шлунки з овочами

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 перець
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Шлунки промийте та наріжте на смужки.
  2. Обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.
  3. Додайте нарізану цибулю, моркву та перець.
  4. Тушкуйте все разом на середньому вогні 20-25 хвилин.
  5. Подавайте з гарніром з рису або картоплі.

3. Курячі шлунки з гірчичним соусом

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Промийте курячі шлунки і обсмажте їх до золотистої скоринки.
  2. Змішайте гірчицю, мед, оливкову олію, сіль і перець.
  3. Залийте соусом шлунки і тушкуйте на низькому вогні 15 хвилин.
  4. Подавайте з овочами або картоплею.

4. Курячі шлунки в соєвому соусі

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. імбиру
  • 1 ст. л. олії

Приготування:

  1. Замаринуйте шлунки в соєвому соусі, меді та імбирі на 30 хвилин.
  2. Обсмажте шлунки на сковороді до готовності.
  3. Подавайте з рисом або овочами.

5. Курячі шлунки з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець, розмарин за смаком

Приготування:

  1. Курячі шлунки промийте та наріжте на дрібні шматочки.
  2. Картоплю наріжте кубиками, цибулю – кільцями.
  3. Змішайте шлунки, картоплю, цибулю, оливкову олію, сіль, перець і розмарин.
  4. Запікайте все в духовці при 200°C близько 35-40 хвилин.
  5. Подавайте гарячим.

6. Курячі шлунки з соусом бешамель

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 200 мл молока
  • 2 ст. л. масла
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль, перець, мускатний горіх

Приготування:

  1. Обсмажте курячі шлунки до золотистої скоринки.
  2. Для соусу розтопіть масло, додайте борошно, перемішайте.
  3. Постійно помішуючи, додавайте молоко, сіль, перець і мускатний горіх.
  4. Залийте соусом шлунки і тушкуйте ще 10 хвилин.
  5. Подавайте з пастою або картоплею.

7. Курячі шлунки з оливками та томатами

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 100 г оливок
  • 2 помідори
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець, розмарин

Приготування:

  1. Обсмажте курячі шлунки до золотистої скоринки.
  2. Додайте нарізані помідори та оливки.
  3. Тушкуйте все разом на середньому вогні 20 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або пастою.

8. Курячі шлунки в карі з кокосовим молоком

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 400 мл кокосового молока
  • 1 ч. л. карі
  • 1 ст. л. олії
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Обсмажте курячі шлунки на олії до готовності.
  2. Додайте карі і кокосове молоко.
  3. Тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або лепешками.

9. Курячі шлунки з овочами та соєвим соусом

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 1 морква
  • 1 болгарський перець
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. олії

Приготування:

  1. Наріжте овочі і обсмажте на сковороді до м’якості.
  2. Додайте курячі шлунки і соєвий соус.
  3. Тушкуйте 15-20 хвилин.
  4. Подавайте з рисом або картоплею.

10. Курячі шлунки в пивному клярі

Інгредієнти:

  • 500 г курячих шлунків
  • 1 стакан пива
  • 1 стакан борошна
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Змішайте пиво з борошном, сіллю і перцем.
  2. Обмокніть курячі шлунки в клярі.
  3. Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
  4. Подавайте з овочами або соусом.

Курячі шлунки – це дуже смачний і корисний продукт, який завдяки своїй універсальності може бути використаний у багатьох рецептах. Пробуйте ці страви і насолоджуйтеся чудовим смаком!

You may also like
Випічка, Макарони, Вироби з БорошнаДень Народження РецептиДень святого Валентина 14 лютогоНовий Рік РецептиПиріг, КішСвято Рецепти святкових стравСмачні Рецепти

Тертий пиріг та Домашній тертий пиріг на маргарині - Рецепти, поради та варіації

1 Mins read
Тертий пиріг — це традиційна і дуже популярна страва, яку можна знайти в кожній українській родині. Його м’яке та ніжне тісто, смачна…
Рецепти на Кожен ДеньПрості рецептиШвидкі Рецепти

Рецепти на кожен день: корисні страви для здорового раціону

1 Mins read
Здорове харчування не обов’язково повинно бути складним або часозатратним. Замість того, щоб постійно шукати нові варіанти страв, можна приготувати смачні та корисні…
Гарячі СтравиЗдорове Правильне ХарчуванняКорисна їжаКухні СвітуЛосось Форель РецептиРиба Рецепти

Смачна риба рецепти: ТОП-10 найкращих страв з риби

1 Mins read
Смачна риба: ТОП-10 найкращих страв з риби для смачного обіду чи вечері Риба — це не лише смачно, але й дуже корисно….

Залишити відповідь