Бутерброди: Рецепти смачних бутербродів
Бутерброди – це універсальна страва, яка завжди доречна на будь-якому святі, пікніку або просто для швидкого перекусу. Вони можуть бути простими, але смачними, або вишуканими, з багатим смаком. У цій статті ми поділимося 30 рецептами бутербродів, які включають різноманітні інгредієнти, такі як оселедець, червона риба, червона ікра та багато інших.
Рецепти бутербродів
1. Бутерброди з оселедцем
Інгредієнти:
- 200 г оселедця
- 4 скибочки чорного хліба
- 1 цибулина
- 2 ст. л. олії
- Сіль, перець за смаком
- Петрушка для подачі
Приготування:
- Оселедець очистіть від шкіри і кісток, наріжте тонкими скибочками.
- Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте в олії з додаванням солі та перцю на 10-15 хвилин.
- На шматки хліба викладіть оселедець, зверху — мариновану цибулю.
- Прикрасьте петрушкою і подавайте.
2. Бутерброди з червоною рибою
Інгредієнти:
- 200 г червоної риби (лосось, форель)
- 4 скибочки білого хліба
- 100 г крем-сиру
- 1 огірок
- Лимон для подачі
Приготування:
- На скибочки хліба намажте крем-сир.
- Червоно рибу наріжте тонкими скибочками і викладіть на хліб.
- Огірок наріжте тонкими скибочками і додайте зверху.
- Прикрасьте часточкою лимона і подавайте.
3. Бутерброди з червоною ікрою
Інгредієнти:
- 150 г червоної ікри
- 4 скибочки чорного хліба
- 100 г вершкового масла
- Зелень для подачі
Приготування:
- Вершкове масло розм’якшите і намажте на шматки хліба.
- На кожен бутерброд викладіть червону ікру.
- Прикрасьте зеленню і подавайте.
4. Бутерброди з авокадо та червоною рибою
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 200 г червоної риби
- 4 скибочки хліба
- Сік лимона
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Авокадо очистіть, наріжте та зітріть з лимонним соком, сіллю і перцем.
- Намажте авокадо на хліб, зверху викладіть скибочки червоної риби.
- Прикрасьте гілочками кропу або петрушки і подавайте.
5. Бутерброди з курячим м’ясом і шпинатом
Інгредієнти:
- 200 г вареного курячого м’яса
- 100 г шпинату
- 4 скибочки цільнозернового хліба
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Куряче м’ясо наріжте кубиками і змішайте зі шпинатом і майонезом.
- На хліб викладіть курячу суміш.
- Приправте сіллю та перцем і подавайте.
6. Бутерброди з тунцем і огірком
Інгредієнти:
- 1 банка тунця в олії
- 4 скибочки білого хліба
- 1 огірок
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Тунця злийте від олії і розімніть.
- Додайте майонез, сіль і перець.
- На хліб викладіть тунець, зверху нарізаний огірок.
- Подайте з зеленню.
7. Бутерброди з бринзою та помідорами
Інгредієнти:
- 150 г бринзи
- 4 скибочки хліба
- 2 помідори
- Базилік для подачі
Приготування:
- Бринзу наріжте скибочками.
- Помідори наріжте і покладіть на хліб.
- Зверху викладіть скибочки бринзи.
- Прикрасьте базиліком і подавайте.
8. Бутерброди з яйцем та шпинатом
Інгредієнти:
- 4 варені яйця
- 100 г шпинату
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Яйця наріжте кубиками і змішайте зі шпинатом і майонезом.
- На хліб викладіть яєчну суміш.
- Приправте сіллю та перцем і подавайте.
9. Бутерброди з грибами та сиром
Інгредієнти:
- 200 г печериць
- 100 г твердого сиру
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. олії
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Гриби наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
- На хліб викладіть гриби, посипте тертим сиром.
- Запікайте в духовці до розплавлення сиру і подавайте.
10. Бутерброди з фаршированим авокадо
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 100 г вареного курячого м’яса
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Авокадо розріжте навпіл і вийміть кісточку.
- М’ясо наріжте кубиками, змішайте з майонезом, сіллю і перцем.
- Заповніть половинки авокадо м’ясною сумішшю і подавайте на хлібі.
11. Бутерброди з оселедцем та яйцем
Інгредієнти:
- 200 г оселедця
- 4 варені яйця
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. гірчиці
- Зелень для подачі
Приготування:
- Оселедець наріжте і викладіть на хліб.
- Яйця наріжте і змішайте з гірчицею.
- Викладіть яєчну суміш на оселедець, прикрасьте зеленню і подавайте.
12. Бутерброди з крем-сиром та лососем
Інгредієнти:
- 200 г копченого лосося
- 4 скибочки хліба
- 100 г крем-сиру
- Лимон для подачі
Приготування:
- На хліб намажте крем-сир.
- Лосось наріжте і викладіть на хліб.
- Прикрасьте часточками лимона і подавайте.
13. Бутерброди з червоним перцем та фетою
Інгредієнти:
- 100 г сиру фета
- 1 червоний перець
- 4 скибочки цільнозернового хліба
- 2 ст. л. олії оливи
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Червоний перець запечіть в духовці до м’якості, потім охолодіть і очистіть від шкірки.
- Фету розімніть в мисці і змішайте з олією, сіллю та перцем.
- На скибочки хліба намажте фету, зверху викладіть шматочки запеченого перцю.
- Подавайте з оливковою олією.
14. Бутерброди з блакитним сиром і грушею
Інгредієнти:
- 100 г блакитного сиру
- 1 груша
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. меду
- Горіхи для прикраси
Приготування:
- Грушу наріжте тонкими скибочками.
- На хліб викладіть блакитний сир і грушу.
- Полийте медом і посипте подрібненими горіхами.
- Подавайте відразу ж.
15. Бутерброди з шинкою та редискою
Інгредієнти:
- 150 г вареної шинки
- 4 скибочки білого хліба
- 5-6 редисок
- 2 ст. л. гірчиці
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Шинку наріжте скибочками і викладіть на хліб.
- Редис наріжте тонкими скибочками і розкладіть поверх шинки.
- Додайте гірчицю і прикрасьте зеленню.
16. Бутерброди з яйцем пашот і авокадо
Інгредієнти:
- 4 скибочки цільнозернового хліба
- 2 авокадо
- 4 яйця
- Сіль, перець за смаком
- Лимонний сік
Приготування:
- Авокадо розімніть з лимонним соком, сіллю і перцем.
- Яйця пашот приготувати, обережно опустивши їх у киплячу воду на 3-4 хвилини.
- На хліб намажте авокадо, зверху покладіть яйце пашот.
- Подавайте одразу ж.
17. Бутерброди з фаршированими яйцями
Інгредієнти:
- 4 варені яйця
- 50 г майонезу
- 1 ч. л. гірчиці
- Сіль, перець за смаком
- Хліб для основи
Приготування:
- Яйця очистіть і розріжте навпіл, жовтки вийміть у миску.
- Змішайте жовтки з майонезом, гірчицею, сіллю і перцем.
- Наповніть білки яєчною сумішшю і викладіть на скибочки хліба.
- Подавайте як закуску.
18. Бутерброди з консервованим тунцем і перцем
Інгредієнти:
- 1 банка тунця
- 4 скибочки хліба
- 1 червоний перець
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Тунця злийте від рідини і розімніть в мисці.
- Додайте майонез, нарізаний червоний перець, сіль і перець.
- На хліб викладіть тунець і подавайте.
19. Бутерброди з гуакамоле і помідорами
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 1 помідор
- 4 скибочки хліба
- 1 ч. л. лимонного соку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Авокадо розімніть з лимонним соком, сіллю і перцем.
- Помідор наріжте і викладіть на хліб.
- На помідори викладіть гуакамоле і подавайте.
20. Бутерброди з ростбіфом і ріпчастою цибулею
Інгредієнти:
- 150 г ростбіфу
- 4 скибочки хліба
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Ростбіф наріжте тонкими скибочками.
- Цибулю наріжте кільцями.
- На хліб намажте майонез, викладіть ростбіф і цибулю.
- Подавайте з зеленню.
21. Бутерброди з фетою і червоним перцем
Інгредієнти:
- 100 г сиру фета
- 1 червоний перець
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. олії оливи
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Фету розімніть і змішайте з олією, сіллю і перцем.
- Червоно перець запечіть, остудіть, очистіть і наріжте.
- На хліб намажте фету, зверху викладіть шматочки перцю.
- Подавайте з оливковою олією.
22. Бутерброди з хумусом і огірком
Інгредієнти:
- 100 г хумусу
- 1 огірок
- 4 скибочки хліба
- Спеції за смаком
Приготування:
- На скибочки хліба намажте хумус.
- Огірок наріжте тонкими скибочками і викладіть на хумус.
- Посипте спеціями і подавайте.
23. Бутерброди з курячою печінкою
Інгредієнти:
- 200 г курячої печінки
- 4 скибочки хліба
- 1 цибулина
- 2 ст. л. масла
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Печінку відваріть, цибулю наріжте і обсмажте.
- Змішайте печінку з цибулею, сіллю та перцем.
- Викладіть суміш на хліб і подавайте.
24. Бутерброди з яйцем, шпинатом і рікоттою
Інгредієнти:
- 4 варені яйця
- 100 г шпинату
- 100 г рікотти
- 4 скибочки хліба
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Яйця наріжте, шпинат обсмажте до м’якості.
- Змішайте яйця зі шпинатом і рікоттою, приправте сіллю та перцем.
- На хліб викладіть яєчну суміш і подавайте.
25. Бутерброди з лососем і крем-сиром
Інгредієнти:
- 200 г копченого лосося
- 100 г крем-сиру
- 4 скибочки хліба
- Лимон для подачі
Приготування:
- На скибочки хліба намажте крем-сир.
- Лосось наріжте і викладіть на хліб.
- Прикрасьте часточкою лимона і подавайте.
26. Бутерброди з морепродуктами і авокадо
Інгредієнти:
- 200 г консервованих морепродуктів
- 1 авокадо
- 4 скибочки хліба
- Лимонний сік за смаком
Приготування:
- Авокадо розріжте, очистіть і розімніть з лимонним соком, сіллю і перцем.
- На скибочки хліба намажте авокадо.
- Морепродукти злийте від рідини та викладіть на авокадо.
- Подавайте з додатковими часточками лимона.
27. Бутерброди з курячим філе і соусом песто
Інгредієнти:
- 200 г вареного курячого філе
- 4 скибочки хліба
- 3 ст. л. соусу песто
- Свіжий базилік для прикраси
Приготування:
- Куряче філе наріжте тонкими скибочками.
- На хліб намажте соус песто.
- Викладіть курку на хліб, прикрасьте базиліком і подавайте.
28. Бутерброди з грибами і чеддером
Інгредієнти:
- 200 г печериць
- 100 г сиру чеддер
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. масла
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Гриби наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору, приправте сіллю і перцем.
- На хліб викладіть гриби, посипте тертим чеддером.
- Запікайте в духовці до розплавлення сиру і подавайте.
29. Бутерброди з рибним паштетом
Інгредієнти:
- 200 г рибного паштету
- 4 скибочки чорного хліба
- 1 огірок
- Сіль, перець за смаком
- Зелень для прикраси
Приготування:
- На скибочки хліба намажте рибний паштет.
- Огірок наріжте тонкими скибочками і викладіть поверх паштету.
- Прикрасьте зеленню і подавайте.
30. Бутерброди з лососем та шпинатом
Інгредієнти:
- 200 г копченого лосося
- 100 г свіжого шпинату
- 4 скибочки хліба
- 2 ст. л. крем-сиру
- Лимон для подачі
Приготування:
- На хліб намажте крем-сир.
- Викладіть свіжий шпинат на крем-сир, а зверху покладіть шматочки лосося.
- Прикрасьте часточкою лимона і подавайте.
Бутерброди — це смачна і зручна страва, яка може бути адаптована під будь-які смаки. Від класичних варіантів з оселедцем до вишуканих з червоною рибою та ікрою, ці 30 рецептів бутербродів дозволять вам експериментувати на кухні та створювати смачні закуски, бутерброди з оселедцем чи червоною рибкою чи ікоркою для будь-якого свята чи звичайного дня.
Спробуйте приготувати смачні бутерброди за цими рецептами, і ви зможете насолодитися різноманіттям смаків та текстур!