Кабачки – універсальний інгредієнт, який легко підходить для приготування різноманітних страв. Вони мають ніжний смак, низькокалорійні, а також багаті на вітаміни та мінерали. Ця добірка включає рецепти, які порадують як новачків на кухні, так і досвідчених кулінарів, адже кабачки можна смажити, запікати, тушкувати та навіть використовувати у випічці.
Рецепт 1: Класичні смажені кабачки
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Олія – для смаження
Приготування:
- Нарізати кабачки кружечками, посолити.
- Обкачати в борошні та обсмажити на гарячій пательні з олією до золотистого кольору.
Рецепт 2: Кабачкові оладки з сиром
Інгредієнти:
- Кабачки – 300 г
- Сир (твердий) – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Натерти кабачки та сир на дрібній тертці, додати яйце, борошно, сіль і перець.
- Смажити на пательні до рум’яної скоринки.
Рецепт 3: Запечені кабачки з томатами та сиром
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сир Моцарела – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Олія – для змащування форми
- Сіль, зелень – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки та помідори кружечками.
- Викладати на змащену олією форму для випікання, чергуючи кабачки та помідори.
- Зверху посипати сиром та запікати при 180°C близько 20 хвилин.
Рецепт 4: Кабачковий суп-пюре
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Вершки – 100 мл
Приготування:
- Нарізати овочі та відварити до м’якості.
- Збити блендером до однорідної маси, додати вершки та сіль з перцем за смаком.
Рецепт 5: Кабачки на грилі
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, пряні трави – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки вздовж, змастити оливковою олією та додати подрібнений часник.
- Смажити на грилі до золотистої скоринки.
Рецепт 6: Кабачкові млинці з зеленню
Інгредієнти:
- Кабачки – 300 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Зелень (петрушка, кріп) – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Натерти кабачки, додати яйце, борошно та зелень.
- Смажити млинці на пательні до рум’яної скоринки.
Рецепт 7: Кабачки в томатному соусі
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки кубиками, помідори – часточками.
- Обсмажити часник, додати помідори та тушкувати 5 хвилин.
- Додати кабачки, спеції та тушкувати до готовності.
Рецепт 8: Кабачкові спагеті з часниковим соусом
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки довгими тонкими смужками, схожими на спагеті.
- Розігріти оливкову олію на пательні, додати подрібнений часник, обсмажити.
- Додати кабачки та обсмажити до м’якості.
- Приправити сіллю, перцем і зеленню. Подавати як самостійну страву або гарнір.
Рецепт 9: Кабачкові оладки з йогуртом
Інгредієнти:
- Кабачки – 300 г
- Йогурт натуральний – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Натерти кабачки на дрібній тертці та злегка відтиснути зайву рідину.
- Додати йогурт, яйце, борошно, сіль і перець, перемішати до однорідної консистенції.
- Смажити оладки на середньому вогні до рум’яного кольору.
Рецепт 10: Запіканка з кабачків та сиру
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г
- Сир (твердий) – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль, зелень – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки кружечками, сир натерти.
- Змішати яйця, борошно, сіль і зелень.
- Викласти кабачки у форму для запікання, залити яєчною сумішшю, посипати сиром.
- Запікати при температурі 180°C приблизно 25-30 хвилин.
Рецепт 11: Кабачковий салат з помідорами та сиром
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сир Фета – 100 г
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Зелень, сіль – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки тонкими смужками або кружечками.
- Помідори нарізати кубиками, сир – шматочками.
- Змішати всі інгредієнти, додати оливкову олію, сіль і зелень.
Рецепт 12: Кабачки фаршировані грибами
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Гриби (печериці) – 150 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Розрізати кабачки навпіл, видалити серцевину.
- Обсмажити подрібнені гриби та цибулю, додати сметану, сіль і перець.
- Наповнити кабачки начинкою та запікати при 180°C протягом 25 хвилин.
Рецепт 13: Кабачки в клярі
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль, спеції – за смаком
- Олія – для смаження
Приготування:
- Нарізати кабачки кружечками.
- Змішати яйце, борошно, сіль і спеції.
- Обмакувати кабачки в кляр та обсмажувати до золотистої скоринки.
Рецепт 14: Тушковані кабачки з овочами
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
- Нарізати всі овочі, кабачки – кубиками.
- Обсмажити цибулю та моркву, додати перець, помідори та кабачки.
- Тушкувати на слабкому вогні до готовності, додати сіль та спеції.
Рецепт 15: Кабачковий крем-суп
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Вершки – 100 мл
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Нарізати овочі, обсмажити цибулю на оливковій олії.
- Додати картоплю і кабачки, залити водою та варити до готовності.
- Збити суп блендером, додати вершки, сіль і перець.
Рецепт 16: Кабачковий тарт з сиром
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Листкове тісто – 1 лист
- Сир (твердий) – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
- Розкласти тісто на деку, викласти зверху нарізані кабачки.
- Збити яйце з сиром, додати сіль і спеції, залити кабачки.
- Запікати при 180°C протягом 20-25 хвилин.
Рецепт 17: Кабачкові рулетики з сиром і часником
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Сир (творог) – 100 г
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, зелень – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки тонкими смужками, обсмажити на пательні.
- Змішати сир з часником і зеленню.
- Змастити кожну смужку кабачка начинкою та скрутити в рулетик.
Рецепт 18: Кабачки запечені з куркою
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Куряче філе – 200 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир (твердий) – 50 г
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Нарізати курку кубиками, змішати зі сметаною, сіллю та перцем.
- Викласти у форму нарізані кабачки та курку зверху.
- Посипати сиром, запікати при 180°C 25-30 хвилин.
Рецепт 19: Кабачковий омлет
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки дрібними кубиками та злегка обсмажити.
- Збити яйця з молоком, додати сіль і перець.
- Вилити суміш на кабачки та готувати на слабкому вогні до готовності.
Рецепт 20: Кабачки в йогуртовому соусі
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Натуральний йогурт – 100 мл
- Часник – 1 зубчик
- Кріп, сіль – за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачки кружечками та обсмажити.
- Змішати йогурт з подрібненим часником і кропом.
- Полити соусом кабачки перед подачею.
21. Ось рецепт швидкого і смачного приготування маринованих кабачків:
Мариновані Кабачки рецепт
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка
- 1 морква
- 1 червоний солодкий перець (за бажанням)
- 3-4 зубчики часнику
- Пучок свіжого кропу або петрушки
Для маринаду:
- 500 мл води
- 50 мл яблучного або столового оцту (9%)
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 5-6 горошин чорного перцю
- 2 лаврових листи
Приготування:
- Підготовка кабачків і овочів: Кабачки наріжте кружечками або тонкими скибочками. Моркву очистьте та наріжте тонкими кружечками. Часник наріжте пластинками, а перець – соломкою.
- Підготовка маринаду: У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте цукор, сіль, чорний перець, лавровий лист, і перемішайте. Зніміть з вогню і влийте оцет, дайте маринаду трохи охолонути.
- Маринування: У банку або контейнер покладіть шар кабачків, моркви, перцю та часнику, чергуючи шари. Залийте овочі теплим маринадом, щоб повністю покрити їх.
- Остудження та зберігання: Залиште мариновані кабачки на кухні до повного охолодження, потім поставте в холодильник мінімум на 12 годин (а краще – на добу) для повного маринування.
- Подача: Мариновані кабачки готові до вживання. Вони відмінно підходять як закуска або гарнір до основних страв.
Смачних кабачків!
Ось рецепт смачних кабачків по-корейськи:
Кабачки по-корейськи
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг (бажано молоді)
- Морква – 2 середні
- Цибуля ріпчаста – 1 середня
- Часник – 5-6 зубчиків
- Солодкий перець – 1 шт. (за бажанням)
- Зелень (кріп, петрушка, кінза) – пучок
- Оцет 9% – 50 мл
- Рослинна олія – 50 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л. (за бажанням)
Спеції:
- Мелений коріандр – 1 ч. л.
- Мелений червоний перець – 0,5 ч. л. (або за смаком)
- Мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
- Суміш спецій для корейської моркви – 1 ч. л. (опціонально)
Приготування:
- Підготовка кабачків:
- Добре промийте кабачки. Якщо вони молоді, шкірку можна не знімати.
- Наріжте кабачки тонкими смужками або натріть на спеціальній тертці для корейської моркви.
- Якщо кабачки дуже соковиті, посипте їх половиною столової ложки солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин. Потім злийте виділений сік.
- Підготовка інших овочів:
- Моркву очистіть і натріть на тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою.
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- Солодкий перець наріжте тонкими смужками (якщо використовуєте).
- Часник очистіть і пропустіть через прес або дрібно наріжте.
- Зелень дрібно наріжте.
- Змішування овочів:
- У великій мисці з’єднайте кабачки, моркву, цибулю, солодкий перець та зелень.
- Додайте подрібнений часник.
- Додавання спецій та заправки:
- Додайте до овочів сіль, цукор, мелений коріандр, червоний та чорний перець, а також суміш спецій для корейської моркви (якщо використовуєте).
- Влийте оцет, рослинну олію та соєвий соус.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб спеції та заправка рівномірно розподілилися.
- Маринування:
- Перекладіть суміш у скляну або емальовану ємність, щільно утрамбувавши.
- Накрийте кришкою або харчовою плівкою.
- Поставте в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч, для маринування.
- Подача:
- Перед подачею ще раз перемішайте салат.
- Викладіть на тарілку та прикрасьте свіжою зеленню.
- Салат готовий до вживання і відмінно поєднується з м’ясними та рибними стравами, а також як самостійна закуска.
Поради:
- Регулювання гостроти: Кількість червоного перцю можна змінювати залежно від ваших уподобань щодо гостроти.
- Додаткові інгредієнти: Можна додати кунжутне насіння або трохи кунжутної олії для більш насиченого смаку.
- Зберігання: Мариновані кабачки можна зберігати в холодильнику до тижня в закритій ємності.
Смачного!
Цей рецепт кабачків по-корейськи подарує вам чудову можливість насолодитися пікантною та ароматною закускою, яка підійде для будь-якого столу.
Ось простий і смачний рецепт запечених кабачків у духовці.
Запечені кабачки з сиром і часником
Інгредієнти:
- Кабачки – 2-3 шт.
- Сир (твердий, наприклад, Моцарела або Пармезан) – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Свіжа зелень (петрушка, кріп) – за бажанням
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Кабачки наріжте кружечками або половинками (залежно від розміру кабачків і вашого бажання).
- Злегка змастіть деко оливковою олією або використайте пергамент для запікання.
- Розкладіть нарізані кабачки на деко в один шар, посоліть і поперчіть.
- Подрібніть часник і рівномірно посипте ним кабачки.
- Сир натріть на дрібній тертці і посипте зверху на кабачки.
- Поставте деко в духовку і запікайте кабачки 15-20 хвилин, поки вони стануть м’якими, а сир – золотистим і розплавленим.
- Перед подачею посипте свіжою зеленню для аромату і кольору.
Смачного!
Ось простий і смачний рецепт кабачків у сметанному соусі:
Кабачки у сметанному соусі
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка
- 1 цибулина
- 200 мл сметани (15-20% жирності)
- 2-3 зубчики часнику
- Пучок свіжого кропу або петрушки
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль і чорний перець за смаком
- Мелений мускатний горіх (за бажанням) – дрібка
Приготування:
- Підготовка кабачків:
- Кабачки промийте й наріжте тонкими кружечками або напівкільцями.
- Якщо кабачки молоді, шкірку можна не знімати. Якщо вони більш стиглі, краще зняти шкірку і видалити насіння.
- Підготовка цибулі та часнику:
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
- Часник очистіть і подрібніть або пропустіть через прес.
- Обсмажування овочів:
- Розігрійте сковороду з рослинною олією.
- Додайте цибулю і обсмажуйте на середньому вогні до прозорості, близько 3-4 хвилин.
- Додайте кабачки і смажте, помішуючи, до легкої рум’яності (приблизно 5-7 хвилин).
- Приготування сметанного соусу:
- Додайте сметану в сковороду з кабачками і цибулею.
- Додайте подрібнений часник, сіль, чорний перець і дрібку мускатного горіха (якщо використовуєте).
- Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин, поки кабачки не стануть м’якими, а соус – однорідним і густим.
- Додавання зелені:
- Після того як кабачки стануть м’якими, додайте нарізаний кріп або петрушку, перемішайте.
- Подача:
- Кабачки у сметанному соусі готові. Їх можна подавати як гарнір до основних страв або як самостійну легку страву.
- Подавайте гарячими, прикрасивши додатковою зеленню.
Поради:
- Сметанний соус: Для більш густого соусу можна додати до сметани 1 ч. л. борошна перед додаванням у страву. Це зробить текстуру соусу щільнішою.
- Додаткові інгредієнти: До соусу можна додати натертий сир або терту моркву, щоб надати страві ще більш насиченого смаку.
Бажаю Вам найсмачнішої, найкращої страви з кабачків!
Завдяки своїй універсальності кабачки є чудовою основою для багатьох страв – від легких закусок до повноцінних гарячих страв. Виберіть рецепт на свій смак і насолоджуйтеся корисною їжею!
Ці рецепти з кабачків показують, наскільки різноманітною і легкою у приготуванні може бути ця чудова овочева страва. Кабачки чудово поєднуються з іншими інгредієнтами і можуть бути основою для закусок, салатів, гарячих страв і навіть супів. Ця добірка допоможе вам насолодитися простими, смачними і корисними стравами з кабачків, які додадуть вашому меню різноманіття та легкості. Спробуйте ці рецепти і оберіть свій улюблений, щоб завжди мати під рукою ідеї для легкого обіду чи вечері. Смачного!