страв з кабачків

Кабачки – універсальний інгредієнт, який легко підходить для приготування різноманітних страв. Вони мають ніжний смак, низькокалорійні, а також багаті на вітаміни та мінерали. Ця добірка включає рецепти, які порадують як новачків на кухні, так і досвідчених кулінарів, адже кабачки можна смажити, запікати, тушкувати та навіть використовувати у випічці.


Рецепт 1: Класичні смажені кабачки

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Олія – для смаження

Приготування:

  1. Нарізати кабачки кружечками, посолити.
  2. Обкачати в борошні та обсмажити на гарячій пательні з олією до золотистого кольору.

Рецепт 2: Кабачкові оладки з сиром

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 г
  • Сир (твердий) – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Натерти кабачки та сир на дрібній тертці, додати яйце, борошно, сіль і перець.
  2. Смажити на пательні до рум’яної скоринки.

Рецепт 3: Запечені кабачки з томатами та сиром

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир Моцарела – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія – для змащування форми
  • Сіль, зелень – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки та помідори кружечками.
  2. Викладати на змащену олією форму для випікання, чергуючи кабачки та помідори.
  3. Зверху посипати сиром та запікати при 180°C близько 20 хвилин.

Рецепт 4: Кабачковий суп-пюре

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершки – 100 мл

Приготування:

  1. Нарізати овочі та відварити до м’якості.
  2. Збити блендером до однорідної маси, додати вершки та сіль з перцем за смаком.

Рецепт 5: Кабачки на грилі

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, пряні трави – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки вздовж, змастити оливковою олією та додати подрібнений часник.
  2. Смажити на грилі до золотистої скоринки.

Рецепт 6: Кабачкові млинці з зеленню

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Зелень (петрушка, кріп) – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Натерти кабачки, додати яйце, борошно та зелень.
  2. Смажити млинці на пательні до рум’яної скоринки.

Рецепт 7: Кабачки в томатному соусі

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки кубиками, помідори – часточками.
  2. Обсмажити часник, додати помідори та тушкувати 5 хвилин.
  3. Додати кабачки, спеції та тушкувати до готовності.

Рецепт 8: Кабачкові спагеті з часниковим соусом

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки довгими тонкими смужками, схожими на спагеті.
  2. Розігріти оливкову олію на пательні, додати подрібнений часник, обсмажити.
  3. Додати кабачки та обсмажити до м’якості.
  4. Приправити сіллю, перцем і зеленню. Подавати як самостійну страву або гарнір.

Рецепт 9: Кабачкові оладки з йогуртом

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 г
  • Йогурт натуральний – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Натерти кабачки на дрібній тертці та злегка відтиснути зайву рідину.
  2. Додати йогурт, яйце, борошно, сіль і перець, перемішати до однорідної консистенції.
  3. Смажити оладки на середньому вогні до рум’яного кольору.

Рецепт 10: Запіканка з кабачків та сиру

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 г
  • Сир (твердий) – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль, зелень – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки кружечками, сир натерти.
  2. Змішати яйця, борошно, сіль і зелень.
  3. Викласти кабачки у форму для запікання, залити яєчною сумішшю, посипати сиром.
  4. Запікати при температурі 180°C приблизно 25-30 хвилин.

Рецепт 11: Кабачковий салат з помідорами та сиром

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир Фета – 100 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Зелень, сіль – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки тонкими смужками або кружечками.
  2. Помідори нарізати кубиками, сир – шматочками.
  3. Змішати всі інгредієнти, додати оливкову олію, сіль і зелень.

Рецепт 12: Кабачки фаршировані грибами

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Гриби (печериці) – 150 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Розрізати кабачки навпіл, видалити серцевину.
  2. Обсмажити подрібнені гриби та цибулю, додати сметану, сіль і перець.
  3. Наповнити кабачки начинкою та запікати при 180°C протягом 25 хвилин.

Рецепт 13: Кабачки в клярі

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Олія – для смаження

Приготування:

  1. Нарізати кабачки кружечками.
  2. Змішати яйце, борошно, сіль і спеції.
  3. Обмакувати кабачки в кляр та обсмажувати до золотистої скоринки.

Рецепт 14: Тушковані кабачки з овочами

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль, спеції – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати всі овочі, кабачки – кубиками.
  2. Обсмажити цибулю та моркву, додати перець, помідори та кабачки.
  3. Тушкувати на слабкому вогні до готовності, додати сіль та спеції.

Рецепт 15: Кабачковий крем-суп

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Вершки – 100 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати овочі, обсмажити цибулю на оливковій олії.
  2. Додати картоплю і кабачки, залити водою та варити до готовності.
  3. Збити суп блендером, додати вершки, сіль і перець.

Рецепт 16: Кабачковий тарт з сиром

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Листкове тісто – 1 лист
  • Сир (твердий) – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, спеції – за смаком

Приготування:

  1. Розкласти тісто на деку, викласти зверху нарізані кабачки.
  2. Збити яйце з сиром, додати сіль і спеції, залити кабачки.
  3. Запікати при 180°C протягом 20-25 хвилин.

Рецепт 17: Кабачкові рулетики з сиром і часником

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сир (творог) – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, зелень – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки тонкими смужками, обсмажити на пательні.
  2. Змішати сир з часником і зеленню.
  3. Змастити кожну смужку кабачка начинкою та скрутити в рулетик.

Рецепт 18: Кабачки запечені з куркою

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Куряче філе – 200 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир (твердий) – 50 г
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати курку кубиками, змішати зі сметаною, сіллю та перцем.
  2. Викласти у форму нарізані кабачки та курку зверху.
  3. Посипати сиром, запікати при 180°C 25-30 хвилин.

Рецепт 19: Кабачковий омлет

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки дрібними кубиками та злегка обсмажити.
  2. Збити яйця з молоком, додати сіль і перець.
  3. Вилити суміш на кабачки та готувати на слабкому вогні до готовності.

Рецепт 20: Кабачки в йогуртовому соусі

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Натуральний йогурт – 100 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп, сіль – за смаком

Приготування:

  1. Нарізати кабачки кружечками та обсмажити.
  2. Змішати йогурт з подрібненим часником і кропом.
  3. Полити соусом кабачки перед подачею.

21. Ось рецепт швидкого і смачного приготування маринованих кабачків:

Мариновані Кабачки рецепт

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка
  • 1 морква
  • 1 червоний солодкий перець (за бажанням)
  • 3-4 зубчики часнику
  • Пучок свіжого кропу або петрушки

Для маринаду:

  • 500 мл води
  • 50 мл яблучного або столового оцту (9%)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 2 лаврових листи

Приготування:

  1. Підготовка кабачків і овочів: Кабачки наріжте кружечками або тонкими скибочками. Моркву очистьте та наріжте тонкими кружечками. Часник наріжте пластинками, а перець – соломкою.
  2. Підготовка маринаду: У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте цукор, сіль, чорний перець, лавровий лист, і перемішайте. Зніміть з вогню і влийте оцет, дайте маринаду трохи охолонути.
  3. Маринування: У банку або контейнер покладіть шар кабачків, моркви, перцю та часнику, чергуючи шари. Залийте овочі теплим маринадом, щоб повністю покрити їх.
  4. Остудження та зберігання: Залиште мариновані кабачки на кухні до повного охолодження, потім поставте в холодильник мінімум на 12 годин (а краще – на добу) для повного маринування.
  5. Подача: Мариновані кабачки готові до вживання. Вони відмінно підходять як закуска або гарнір до основних страв.

Смачних кабачків!

Ось рецепт смачних кабачків по-корейськи:

Кабачки по-корейськи

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг (бажано молоді)
  • Морква – 2 середні
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Солодкий перець – 1 шт. (за бажанням)
  • Зелень (кріп, петрушка, кінза) – пучок
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л. (за бажанням)

Спеції:

  • Мелений коріандр – 1 ч. л.
  • Мелений червоний перець – 0,5 ч. л. (або за смаком)
  • Мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Суміш спецій для корейської моркви – 1 ч. л. (опціонально)

Приготування:

  1. Підготовка кабачків:
    • Добре промийте кабачки. Якщо вони молоді, шкірку можна не знімати.
    • Наріжте кабачки тонкими смужками або натріть на спеціальній тертці для корейської моркви.
    • Якщо кабачки дуже соковиті, посипте їх половиною столової ложки солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин. Потім злийте виділений сік.
  2. Підготовка інших овочів:
    • Моркву очистіть і натріть на тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою.
    • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
    • Солодкий перець наріжте тонкими смужками (якщо використовуєте).
    • Часник очистіть і пропустіть через прес або дрібно наріжте.
    • Зелень дрібно наріжте.
  3. Змішування овочів:
    • У великій мисці з’єднайте кабачки, моркву, цибулю, солодкий перець та зелень.
    • Додайте подрібнений часник.
  4. Додавання спецій та заправки:
    • Додайте до овочів сіль, цукор, мелений коріандр, червоний та чорний перець, а також суміш спецій для корейської моркви (якщо використовуєте).
    • Влийте оцет, рослинну олію та соєвий соус.
    • Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб спеції та заправка рівномірно розподілилися.
  5. Маринування:
    • Перекладіть суміш у скляну або емальовану ємність, щільно утрамбувавши.
    • Накрийте кришкою або харчовою плівкою.
    • Поставте в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч, для маринування.
  6. Подача:
    • Перед подачею ще раз перемішайте салат.
    • Викладіть на тарілку та прикрасьте свіжою зеленню.
    • Салат готовий до вживання і відмінно поєднується з м’ясними та рибними стравами, а також як самостійна закуска.

Поради:

  • Регулювання гостроти: Кількість червоного перцю можна змінювати залежно від ваших уподобань щодо гостроти.
  • Додаткові інгредієнти: Можна додати кунжутне насіння або трохи кунжутної олії для більш насиченого смаку.
  • Зберігання: Мариновані кабачки можна зберігати в холодильнику до тижня в закритій ємності.

Смачного!

Цей рецепт кабачків по-корейськи подарує вам чудову можливість насолодитися пікантною та ароматною закускою, яка підійде для будь-якого столу.

Ось простий і смачний рецепт запечених кабачків у духовці.

Запечені кабачки з сиром і часником

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Сир (твердий, наприклад, Моцарела або Пармезан) – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) – за бажанням

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Кабачки наріжте кружечками або половинками (залежно від розміру кабачків і вашого бажання).
  3. Злегка змастіть деко оливковою олією або використайте пергамент для запікання.
  4. Розкладіть нарізані кабачки на деко в один шар, посоліть і поперчіть.
  5. Подрібніть часник і рівномірно посипте ним кабачки.
  6. Сир натріть на дрібній тертці і посипте зверху на кабачки.
  7. Поставте деко в духовку і запікайте кабачки 15-20 хвилин, поки вони стануть м’якими, а сир – золотистим і розплавленим.
  8. Перед подачею посипте свіжою зеленню для аромату і кольору.

Смачного!

Ось простий і смачний рецепт кабачків у сметанному соусі:

Кабачки у сметанному соусі

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка
  • 1 цибулина
  • 200 мл сметани (15-20% жирності)
  • 2-3 зубчики часнику
  • Пучок свіжого кропу або петрушки
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Мелений мускатний горіх (за бажанням) – дрібка

Приготування:

  1. Підготовка кабачків:
    • Кабачки промийте й наріжте тонкими кружечками або напівкільцями.
    • Якщо кабачки молоді, шкірку можна не знімати. Якщо вони більш стиглі, краще зняти шкірку і видалити насіння.
  2. Підготовка цибулі та часнику:
    • Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
    • Часник очистіть і подрібніть або пропустіть через прес.
  3. Обсмажування овочів:
    • Розігрійте сковороду з рослинною олією.
    • Додайте цибулю і обсмажуйте на середньому вогні до прозорості, близько 3-4 хвилин.
    • Додайте кабачки і смажте, помішуючи, до легкої рум’яності (приблизно 5-7 хвилин).
  4. Приготування сметанного соусу:
    • Додайте сметану в сковороду з кабачками і цибулею.
    • Додайте подрібнений часник, сіль, чорний перець і дрібку мускатного горіха (якщо використовуєте).
    • Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин, поки кабачки не стануть м’якими, а соус – однорідним і густим.
  5. Додавання зелені:
    • Після того як кабачки стануть м’якими, додайте нарізаний кріп або петрушку, перемішайте.
  6. Подача:
    • Кабачки у сметанному соусі готові. Їх можна подавати як гарнір до основних страв або як самостійну легку страву.
    • Подавайте гарячими, прикрасивши додатковою зеленню.

Поради:

  • Сметанний соус: Для більш густого соусу можна додати до сметани 1 ч. л. борошна перед додаванням у страву. Це зробить текстуру соусу щільнішою.
  • Додаткові інгредієнти: До соусу можна додати натертий сир або терту моркву, щоб надати страві ще більш насиченого смаку.

Бажаю Вам найсмачнішої, найкращої страви з кабачків!


Завдяки своїй універсальності кабачки є чудовою основою для багатьох страв – від легких закусок до повноцінних гарячих страв. Виберіть рецепт на свій смак і насолоджуйтеся корисною їжею!

Ці рецепти з кабачків показують, наскільки різноманітною і легкою у приготуванні може бути ця чудова овочева страва. Кабачки чудово поєднуються з іншими інгредієнтами і можуть бути основою для закусок, салатів, гарячих страв і навіть супів. Ця добірка допоможе вам насолодитися простими, смачними і корисними стравами з кабачків, які додадуть вашому меню різноманіття та легкості. Спробуйте ці рецепти і оберіть свій улюблений, щоб завжди мати під рукою ідеї для легкого обіду чи вечері. Смачного!

You may also like
Випічка, Макарони, Вироби з БорошнаПиріг, КішШвидкі Рецепти

Вишневий пиріг: Тертий пиріг з вишнями - прості рецепти смачних вишневих тертих і заливних пирогів

1 Mins read
Тертий пиріг з вишнями – це класика домашньої випічки. Його хрустка верхівка і соковита вишнева начинка підкорюють серце кожного. Цей пиріг чудово…
Випічка, Макарони, Вироби з БорошнаДесерти Тістечка Торти РецептиПиріг, КішПрості рецептиРецепти для Дітей, Дитяче ХарчуванняРецепти на Кожен ДеньСмачні РецептиШвидкі Рецепти

пиріг з яблуками, бісквіт з яблуками, смачна випічка з яблук, заливний пиріг з яблуками

1 Mins read
Пиріг з яблуками: Ніжний і ароматний десерт Пиріг з яблуками — це класика домашньої випічки, яка завжди викликає відчуття тепла й затишку….
Випічка, Макарони, Вироби з БорошнаДень Народження РецептиДесерти Тістечка Торти РецептиДешеві РецептиНовий Рік РецептиПиріг, КішПрості рецептиРецепти для Дітей, Дитяче ХарчуванняРецепти на Кожен ДеньСмачні РецептиШвидкі Рецепти

Заливний пиріг 12 ложок: Вологий заливний смачний пиріг з яблуками, сливами, абрикосами

1 Mins read
Заливний пиріг “12 ложок”: Мокрий, ніжний і смачний пиріг з фруктами Заливний пиріг “12 ложок” — це простий і швидкий у приготуванні…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *