Смачні рецепти 

Лекції по IT FrontEnd, BackEnd, FullStack

Ось зображення молодої вареної картоплі з вершковим маслом та кропом

Молода картопля – це справжня насолода! Страви з молодої картоплі по рецептам перевіреним, класичним або оригінальним можуть стати справжньою прикрасою Вашого столу на кожен день або на свята.

Влітку рецепт молодої картоплі є дуже поширеним та затребуваним, тому що це сезон нової картопельки. В інші сезони року це справжній делікатес. Чого лише вартує варена з вершком маслом та присипана кропом молода картопелька!

Ось детальні описи 10 рецептів з молодої картоплі для вашої Родини до Вашого святкового столу та щоденного меню!

1. Молода картопля зі свіжою зеленню та часником

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Пучок свіжого кропу та петрушки
  • Сіль і чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть молоду картоплю в підсоленій воді до напівготовності (близько 10-12 хвилин).
  2. Розігрійте сковороду з оливковою олією та обсмажте картоплю на середньому вогні до золотистої скоринки.
  3. Додайте подрібнений часник та смажте ще 1-2 хвилини, доки він не стане ароматним.
  4. Додайте нарізану зелень, сіль та перець, перемішайте й зніміть з вогню.
  5. Подавайте гарячим, прикрасивши свіжим кропом.

2. Молода картопля з кисломолочним соусом і сиром

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 200 мл натурального йогурту
  • 100 г тертого твердого сиру
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і перець за смаком
  • Пучок зеленої цибулі або петрушки

Приготування:

  1. Відваріть молоду картоплю до м’якості.
  2. Змішайте йогурт, дрібно нарізаний часник, сіль і перець.
  3. Подавати картоплю, поливши йогуртовим соусом і посипавши тертим сиром та подрібненою зеленою цибулею.

3. Картопляні дольки з розмарином та оливковою олією

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сушеного розмарину
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте картоплю дольками, не знімаючи шкірки.
  2. Змішайте з оливковою олією, розмарином, сіллю та перцем.
  3. Викладіть на деко й запікайте при температурі 200°C протягом 25-30 хвилин, доки картопля не стане золотистою.

4. Молода картопля з грибами у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 300 г грибів (печериці або лісові)
  • 200 мл вершків (20-30%)
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Приготування:

  1. Відваріть картоплю до м’якості.
  2. Наріжте гриби й обсмажте на вершковому маслі до рум’яності.
  3. Додайте вершки, сіль і перець, тушкуйте 5 хвилин.
  4. З’єднайте з картоплею та подавайте, прикрасивши зеленню.

5. Печена молода картопля з помідорами та сиром фета

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 200 г помідорів чері
  • 100 г сиру фета
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Пучок базиліку
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте картоплю та помідори навпіл.
  2. Викладіть у форму для запікання, полийте олією, посипте сіллю й перцем.
  3. Запікайте при 180°C протягом 20-25 хвилин.
  4. Додайте сир фета та базилік перед подачею.

6. Салат із молодої картоплі, авокадо та шпинату

Інгредієнти:

  • 300 г молодої картоплі
  • 1 стигле авокадо
  • 100 г свіжого шпинату
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть картоплю, остудіть і наріжте кубиками.
  2. Додайте нарізане авокадо, шпинат.
  3. Змішайте оливкову олію з лимонним соком, сіллю та перцем, заправте салат.

7. Молода картопля, тушкована з овочами в томатному соусі

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 1 морква
  • 1 червоний перець
  • 1 цибулина
  • 200 мл томатного соку
  • Сіль, перець, лавровий лист

Приготування:

  1. Наріжте картоплю, моркву, перець та цибулю.
  2. Обсмажте овочі до золотистого кольору.
  3. Додайте картоплю, томатний сік, спеції та тушкуйте до м’якості.

8. Молода картопля з кедровими горіхами та базиліком

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 50 г кедрових горіхів
  • Пучок свіжого базиліку
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець

Приготування:

  1. Відваріть картоплю, остудіть.
  2. Обсмажте кедрові горіхи на сухій сковороді.
  3. Змішайте з базиліком, олією, сіллю та перцем.

9. Картопляний гратен з молодої картоплі та сиру

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 200 мл вершків
  • 150 г сиру
  • Сіль, перець, мускатний горіх

Приготування:

  1. Наріжте картоплю тонкими скибочками.
  2. Викладіть у форму шарами з вершками та сиром.
  3. Запікайте при 180°C близько 40 хвилин.

10. Молода картопля з лимоном і травами на грилі

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • Сік половини лимона
  • Пучок свіжого чебрецю
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець

Приготування:

  1. Відваріть картоплю до напівготовності.
  2. Полийте лимонним соком і оливковою олією, посипте чебрецем, сіллю та перцем.
  3. Запікайте на грилі до рум’яності, близько 10-15 хвилин.

Ці рецепти молодої картоплі не лише прості, але й чудово підходять для експериментів із молодою картоплею та різними добавками. Бажаю Вам смачного апетиту і самої смачної картопельки!

You may also like
Овочі рецептиВечеряКартопляОбідРецепти на Кожен ДеньСмачні Рецепти

Неймовірний рецепт картоплі - спробуйте замість смаженої картоплі і не пожалкуєте!

1 Mins read
Революція картопляної страви Якщо ви думали, що знаєте все про приготування картоплі, цей рецепт вас здивує! Ми підготували унікальний спосіб приготування НЕ…
Веган рецепти, вегетаріанська кухняКартопляОвочі рецептиПіст, Пісні Страви

Картопля по-українськи: найсмачніші рецепти та секрети приготування

1 Mins read
Картопля – це справжня королева української кухні! У кожній хаті її готують у різних варіаціях: смажену, печену, тушковану, у варениках, дерунах та…
ВечеряГарніриГарячі СтравиСмачні РецептиШвидкі Рецепти

Смажена картопля: улюблений гарнір з картоплі і секрети ідеального приготування

1 Mins read
Смажена картопля – це одна з найбільш улюблених страв у багатьох країнах світу, яка чудово поєднується з будь-яким м’ясом, рибою, або навіть…

Залишити відповідь