Овочі рецептиМорква

Морква – Рецепт, як приготувати моркву смачно

1 година Cook
Прокрутити до рецепту
Свіжа молода домашня морква з городу

Я люблю моркву, але мені все ніяк не щастило з рецептом приготування моркви. Рецепт моркви від Клопотенка мене розчарував – вона вийшла досить сирою і не була смачною. Тому сьогодні я експериментувала на кухні і винайшла сама, як приготувати моркву смачно, так, щоби хотілось взяти ще одну і ще, а не піти повіситись.

До речі, нещодавно були в закарпатському ресторані “Татош” біля Ужгороду, і там я замовила дієтичну страву “Бебі-Морква”. Ну, я сподівалась на щось неочікуване і смачненьке… А принесли мені просто варену в спеціях дуже маленьку морквочку міні розміру. Було несмачно взагалі (ну кому сподобається варена морква без нічого?), тому я її не їла. Ту моркву я оцінюю на 1 бал з 5.

А свій рецепт я оцінюю на 3.5 балів з 5 – тобто це вже ОК, але не “Я люблю тебе Назавжди” – але хоч істівне і є моменти блаженного смаку.

Покроковий рецепт тушено-обсмаженої моркви з фото:

Помили, посолили, поперчили

Поставили на гарячу пательню смажитись під кришкою

Накрили одразу кришкою, смажимо на великому (але не на самому великому) вогні

Перворачуємо з боку на бік, аби була гарна скоринка

Карамелізуємо яблука, але нам звідси потрібен лише “сік” – лише карамель заливаємо в готову моркву.

Карамелізуємо морквочку

Подаємо і насолоджуємось нетрівіальним і не банальним, а досить цікавим, наповненним смаком моркви.

Ця морква смачна! Неймовірне я зробила реальним. Але не на 5 балів поки що, не на 5 балів… Коли знайду або вигадаю рецепт моркви на 5 балів – поділюсь їм з Вами.

А Ви вмієте смачно готувати моркву?

Смачно приготована морква в конфітюрі

smachnirecepty
Для приготування цієї моркви я купила моркву на ринку у часників, приватних садоводів, тобто з їх грядки взяла свіжу, невеличкого середнього розміру (чим менше і тонше - тим краще) миту моркву. Вона була з хвостом, але його я потім відрізала, тому можна авжеж купляти моркву домашню вже з відірваними хвостиками. Крупну, товсту моркву не беріть, бо не просмажиться, або протушиться не достатньо!
prep time
10 хвилин
cooking time
1 година
servings
5 хвилин
total time
1 година 15 хвилин

Equipment

  • дошка

  • пательня (сковорідка)

  • ще одна пательня

  • тарілка

  • віделка та/або лопатка

Ingredients

  • Морква молода тонка - 1-2 пучка (по 5-7 штучок в кожному)

  • Яблуко - 1 штука (можна без нього)

  • Олія підсоняшникова - 5-7 столових ложек (багатенько беремо, бо морква любить олію дуже)

  • Цукор - 3-5 столових ложек

  • 0.5 стакану води

  • Спеції за смаком - я взяла сіль, універсальну приправу, чорний мелений перець, червоний солодкий мелений перець (паприку), італійські трави

Instructions

1

Моркві обрізали хвости, помили, зрізали нітевидні відростки

Має вийти файна чиста морквочка.
2

Солимо-перчимо, додаємо приправи за смаком, перемішуємо моркву так, аби приправи рівномірно розподілилися по поверхні моркви

3

Ставимо пательню на вогонь, наливаємо масло і включаємо більший трішки за середній вогонь, чекаємо, коли добре розігріється

4

Коли пательня добре розігрілась, викладаємо нашу моркву зі спеціями на пательню - беріжить очі та руки, бо може стріляти!

5

Якщо приправа струсилась - ще трішки додайте на моркву, що вже в сковорідці

6

Накрийте кришкою і тушіть під щільно закритою кришкою на досить великому вогні - морква буде тушкуватись і зарум'яняться її бочки одночасно - тобто вона буде тушкуватись і смажитись на великому вогні під кришкою одночасно

7

Коли морква стала з нижнього боку коричневатою - переверніть її на інший бочок. Треба обсмажувати моркву так, аби рівномірно просмажились усі бочки були файного темно-золотистого кольору.

8

Десь хвилин через 40 візьміть одну маленьку морвочку і спробуйте, чи м'яка вона, чи смачна вона - якщо треба, додайте спецій, але не дуже багато

9

На окрему пательню налийте води десь півсклянки і всипте в неї 3-5 ложек столових цукру, якщо у Вас є зайве яблуко - поріжте його туди будь-якими не дуже великими скибочками, і протушіть на середньому вогні - це буде карамелізований конфітюр чи що, тобто вода з цукром дасть карамель, а яблуко - натуральний приємний присмак

10

Коли морква вже гарно зарумяниться з усіх боків, знімаємо кришку над морквою і вливаємо (без яблук!!!) карамель з пательні з карамеллю (десь через 5-10 хвилин готовки конфітюра) - буде все шипіти і кипіти, так і має бути, але бережіть себе!

11

Дайте хвилин 5 ще обсмажитись моркві в цьому соці від яблучної карамелі, потім переверніть моркву, аби вона вся занурилась в цю карамель, і ще потримайте декілька хвилин, вимикайте.

12

Подавайте на гарній тарілці, можна прикрасити зеленню петрушки чи укропа за бажанням, або зеленим консервованим горошком.

Це досить смачно, їстівно і поживно.

Notes

Не беріть на цей рецепт крупну моркву!!! Чим менша - тим краща і підходяща.
You may also like
Веган рецепти, вегетаріанська кухняБурякДешеві РецептиЗдорове Правильне ХарчуванняКабачкиКапустаКартопляМоркваОвочі рецептиПіст, Пісні СтравиПрості Легкі Салати на Швидку РукуСалати з капустоюСалати з КуркоюСалати РецептиШвидкі Рецепти

Смачні та недорогі салати: 10 нових оригінальних рецептів салатів

1 Mins read
Смачні й недорогі салати – це чудовий спосіб урізноманітнити меню без великих витрат. Вони готуються швидко, використовують доступні інгредієнти та підходять як…
Веган рецепти, вегетаріанська кухняВінегретДешеві РецептиЗдорове Правильне ХарчуванняКапустаМеню на ТижденьОвочі рецептиПіст, Пісні СтравиПрості Легкі Салати на Швидку РукуПрості рецептиРецепти на Кожен ДеньСалати з капустоюСалати РецептиШвидкі Рецепти

Дешеві салати на швидку руку, салати прості і недорогі, смачні салати на швидку руку: 30 рецептів салатів

1 Mins read
Дешеві салати на швидку руку: 10 простих ідей Іноді на підготовку до свята чи вечері бракує часу та ресурсів. У таких випадках…
ГарніриВеликденьГарячі СтравиДень Народження РецептиДорогі Елітні Смачні РецептиДругі стравиЗакуски РецептиКуркаКухні СвітуМ'ясо РецептиМеню на ТижденьНапоїНовий Рік РецептиОвочі рецептиОсновні СтравиПрості рецептиРецепти на Кожен ДеньРиба РецептиРіздво рецептиСалати РецептиСвининаСвято Рецепти святкових стравФуршет

що приготувати на день народження: 100 ідей страв на день народження

1 Mins read
100 ідей страв на день народження – що приготувати на день народження? Створення меню до дня народження – це важлива частина підготовки,…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *