Я люблю моркву, але мені все ніяк не щастило з рецептом приготування моркви. Рецепт моркви від Клопотенка мене розчарував – вона вийшла досить сирою і не була смачною. Тому сьогодні я експериментувала на кухні і винайшла сама, як приготувати моркву смачно, так, щоби хотілось взяти ще одну і ще, а не піти повіситись.
До речі, нещодавно були в закарпатському ресторані “Татош” біля Ужгороду, і там я замовила дієтичну страву “Бебі-Морква”. Ну, я сподівалась на щось неочікуване і смачненьке… А принесли мені просто варену в спеціях дуже маленьку морквочку міні розміру. Було несмачно взагалі (ну кому сподобається варена морква без нічого?), тому я її не їла. Ту моркву я оцінюю на 1 бал з 5.
А свій рецепт я оцінюю на 3.5 балів з 5 – тобто це вже ОК, але не “Я люблю тебе Назавжди” – але хоч істівне і є моменти блаженного смаку.
Покроковий рецепт тушено-обсмаженої моркви з фото:
Помили, посолили, поперчили
Поставили на гарячу пательню смажитись під кришкою
Накрили одразу кришкою, смажимо на великому (але не на самому великому) вогні
Перворачуємо з боку на бік, аби була гарна скоринка
Карамелізуємо яблука, але нам звідси потрібен лише “сік” – лише карамель заливаємо в готову моркву.
Карамелізуємо морквочку
Подаємо і насолоджуємось нетрівіальним і не банальним, а досить цікавим, наповненним смаком моркви.
Ця морква смачна! Неймовірне я зробила реальним. Але не на 5 балів поки що, не на 5 балів… Коли знайду або вигадаю рецепт моркви на 5 балів – поділюсь їм з Вами.
А Ви вмієте смачно готувати моркву?