Розмістити Оголошення Безкоштовно

ГарніриКреветки РецептиМорепродукти Рецепти

Найкращі гарніри до креветок рецепти

1 Mins read
Елегантно подана страва з креветками та різноманітними гарнірами. На тарілці представлені часниковий рис із зеленню, вершкове картопляне пюре з пармезаном, лимонно-часниковий булгур із петрушкою, паста спагеті з оливковою олією та часником, а також овочеве соте з болгарським перцем та цукіні. Страва гарно декорована лимоном і свіжими травами.

Креветки – це делікатесний продукт, який має ніжний, трохи солодкуватий смак і відмінно поєднується з легкими, ароматними гарнірами. Важливо обрати гарнір, який не переб’є смак креветок, а навпаки, підкреслить їх ніжність та морський аромат.

Ось ТОП-7 ідеальних гарнірів до креветок, які зроблять твою страву ще більш вишуканою та смачною!


1. Часниковий рис із зеленню (ідеально для вершкових креветок)

Інгредієнти:

  • 1 склянка довгозернистого рису (басматі, жасмин)
  • 2 склянки води або бульйону
  • 1 зубчик часнику (дрібно нарізаний або натертий)
  • 1 ст. ложка вершкового масла або оливкової олії
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 2 ст. ложки подрібненої зелені (кріп, петрушка, кінза)

Покрокове приготування:

  1. Промий рис у холодній воді 3-4 рази.
  2. Обсмаж часник у вершковому маслі до легкого аромату (30 секунд).
  3. Додай рис, обсмаж 1 хвилину, постійно помішуючи.
  4. Додай воду або бульйон, посоли, доведи до кипіння.
  5. Зменш вогонь, накрий кришкою і вари 15 хвилин без відкривання.
  6. Дай настоятися 10 хвилин, потім розпуши виделкою.
  7. Додай зелень перед подачею.

Секрет: Обсмажування рису з часником додає особливий аромат, який ідеально доповнює креветки!


2. Вершкове картопляне пюре з пармезаном

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі (краще брати розсипчасті сорти)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 мл теплого молока або вершків (10-20%)
  • 50 г тертого пармезану
  • Сіль, перець за смаком

Покрокове приготування:

  1. Очисти картоплю, наріж на однакові шматки.
  2. Відвари у підсоленій воді 20-25 хвилин.
  3. Злий воду, дай картоплі випарувати зайву вологу 2 хвилини.
  4. Розімни товкачем (НЕ міксером!).
  5. Додай гаряче молоко, масло і перемішай.
  6. Вкінці додай пармезан і ще раз перемішай.

Секрет: Додавання пармезану робить пюре ще більш насиченим та ніжним, що чудово поєднується з креветками у вершковому або часниковому соусі.


3. Лимонно-часниковий булгур (легкий і ароматний гарнір)

Інгредієнти:

  • 1 склянка булгуру
  • 2 склянки овочевого або курячого бульйону
  • 1 зубчик часнику (дрібно нарізаний)
  • Сік 1/2 лимона
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • 2 ст. ложки подрібненої зелені (кріп, петрушка)

Покрокове приготування:

  1. Обсмаж булгур у сухій сковороді 2-3 хвилини.
  2. Додай часник, оливкову олію, обсмаж 30 секунд.
  3. Влий бульйон, доведи до кипіння.
  4. Зменш вогонь, накрий кришкою і вари 12-15 хвилин.
  5. Дай настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
  6. Додай лимонний сік і подрібнену зелень перед подачею.

Секрет: Лимонний сік освіжає смак креветок і додає страві особливої легкості!


4. Спагеті з оливковою олією та часником (класика середземноморської кухні)

Інгредієнти:

  • 250 г спагеті (з твердих сортів пшениці)
  • 2 зубчики часнику (тонко нарізані)
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Сік 1/2 лимона
  • Свіжа зелень (петрушка, базилік)

Покрокове приготування:

  1. Відвари спагеті у підсоленій воді до стану al dente.
  2. У сковороді розігрій оливкову олію, додай часник, обсмаж 30 секунд.
  3. Додай відціджені спагеті, перемішай.
  4. Влий лимонний сік, посип зеленню.

Секрет: Такий гарнір чудово доповнює креветки, приготовані в білому вині або вершковому соусі!


5. Овочеве соте з болгарським перцем та цукіні

Інгредієнти:

  • 1 цукіні (нарізаний кубиками)
  • 1 болгарський перець (нарізаний смужками)
  • 1 морква (тонко нарізана)
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 1/2 ч. ложки сушеного базиліку або орегано

Покрокове приготування:

  1. Обсмаж моркву на середньому вогні 3 хвилини.
  2. Додай болгарський перець, обсмаж ще 3 хвилини.
  3. Додай цукіні, тушкуй 5-7 хвилин до м’якості.
  4. Приправ сіллю, перцем та базиліком.

Секрет: Овочеве соте додає креветкам свіжості та легкості.


Висновок

🔹 Рис і булгур – ідеальні для вершкових і томатних соусів.
🔹 Картопляне пюре – для більш ситної подачі.
🔹 Паста – класичне поєднання для середземноморської кухні.
🔹 Овочеве соте – легкий варіант для корисного гарніру.

💡 Який гарнір ти обереш до креветок? 😋

Смачного! 🍤🔥

You may also like
ВечеряГарніриГарячі СтравиСмачні РецептиШвидкі Рецепти

Смажена картопля: улюблений гарнір з картоплі і секрети ідеального приготування

1 Mins read
Смажена картопля – це одна з найбільш улюблених страв у багатьох країнах світу, яка чудово поєднується з будь-яким м’ясом, рибою, або навіть…
Веган рецепти, вегетаріанська кухняГарніриКартопляОвочі рецептиПіст, Пісні Страви

Найкращі гарніри з картоплі - класичні та сучасні гарніри з картоплею

1 Mins read
Найкращі гарніри з картоплі: від класики до сучасних варіацій Картопля – один із найпопулярніших і найуніверсальніших інгредієнтів у кулінарії. Гарніри з картоплею…
ГарніриМ'ясо Рецепти

Найсмачніші гарніри до шашлику рецепти

1 Mins read
Шашлик – це не просто м’ясна страва, а справжній символ дружніх посиденьок, теплих зустрічей на природі та свята смаку. Але щоб насолодитися…