Цей десерт зведе Вас з розуму своєю простотою та тим, як він легко і швидко готується! Десерт без духовки і лише з 1 яйцем, дуже дієтичний – їж та худай! Потребує дуже мало інгредієнтів і вийде в будь-якої хазяйки, навіть якщо Ви не хазяйка, ну зовсім не маєте досвіду – цей десерт все одно у Вас вийде смачним, легким, простим і на швидку руку!
Це ну дуже легкий і простий рецепт без духовки – десерт приголомшіть Вас своїм смаком!
Інгредієнти до найсмачнішого десерту
- 3 зеленуваті банани
- 20 грам вершкового масла
- 1 столова ложка коричневого або білого цукру + 50 грам (3 ст. ложки) цукру
- 1 куряче яйце
- 50 мл (6 ст. ложек) рослинної олії
- 100 мл молока
- 7 грам ванільного цукру (або 1 чайна ложка це)
- 1 склянка (130 грам) звичайного борошна найвищого гатунку
- 20 грам какао-порошка (або 1 столову ложку)
- 7 грам розпушувача (або 1 чайна ложка)
Покроковий рецепт приготування популярного, знаменитого десерту
- Візьміть 3 трішки зеленкуваті банани та розріжте кожний банан навпіл уздовж (по всій довжини навпіл) разом зі шкіркою.
- Потім акуратно зніміть з кожної продовгуватої половинки банана шкірку.
- Покладіть на розігріту на середньому вогні пательню 20 грам вершкового масла і розмастить його рівномірно по всій сковорідці.
- На це вершкове масло на сковорідці висипаємо 1 столову ложку коричневого або білого цукру.
- Весь час перемішуйте цукор з маслом поки не утвориться золотиста, злегка коричнувата карамельна тягуча маса.
- Викладаємо на карамель в сковорідці половинки бананів розрізом вниз для більш щільного контакту половинок бананів з пательнею.
- Помістіть усі 6 половинок бананів на одній пательні. Якщо одна половинка не влазить, її можна розрізати пополам і вмістити в ущілини – вся площа пательні має бути покрита половинками бананів.
- Потримайте хвилинку і виключить вогонь під сковородкою з бананами.
- Розбийте в миску яйце та додайте туди 3 столові ложки цукру та взбийте венчиком до легкої піни.
- Додаємо до взбитого яйця з цукром 6 столових ложек рослинної олії.
- Вливаємо туди ж до рослинної олії 100 мл молока.
- Додаємо ще 7 грам ванільного цукру до молока.
- Взбиваємо цю масу венчиком деякий час, декілька хвилин.
- Коли взбили яєчну масу, всипаємо в неї через просіювач 1 склянку (130 грам) борошна.
- Додаємо до борошна 20 грам какао-порошка.
- Додаємо до какао 7 грам розпушувача.
- Перемішайте усі інгредієнти тіста для десерту без духовки венчіком до утворення однорідної маси.
- Вилийте цю какао-масу (наше шоколадне какао-тісто) на половинки бананів на сковорідці, рівномірно розподілить її по їх поверхні кулінарною лопаточкою або ложкою і включить невеличкий вогонь під сковорідкою.
- Накрийте сковорідку з бананами, покритими тістом, кришкою, і тримайте на невеличкому вогні 20-25 хвилин.
- Коли шоколадний банановий пиріг – наш улюблений десерт без духовки – буде готовий, Ви можете проколоти його поверхню зубочисткою. Якщо тісто не приставатиме до поверхні зубочистки – знаменитий популярний десерт на святковий стіл або до чаю чи кави готовий!
- Замість кришки накрийте поверхню сковорідки дном тарілки і переверніть пательню так, аби пиріг оказався на тарілці.
- Отримуємо найсмачніший карамелізований десерт з бананами та шоколадним дієтичним тістом.
- Нарізайте та смакуйте цей шоколадно-банановий брауні!
- Насолоджуйтесь цим найпростішим, найшвидшим та найсмачнішим десертом без духовки та лише з одним яйцем!
Ви можете подивитись увесь рецепт шоколадного брауні з бананами – найсмачнішим десертом без духовки приготованим лише з 1 яйцем на відео: