Десерти – це магічний спосіб зробити день солодшим, подарувати собі та близьким гарний настрій і створити атмосферу затишку. У цій статті ми зібрали для вас прості рецепти десертів в домашніх умовах, які не потребують складних інгредієнтів або багато часу. Тут знайдуться ідеї смачних десертів простих та легких на будь-який смак: від ніжних кремів до хрустких печив і насичених шоколадних ласощів.
1. Шоколадний мус
Інгредієнти:
- Чорний шоколад – 200 г
- Вершки 30% – 200 мл
- Яєчні білки – 3 шт.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Приготування:
- Розтопіть шоколад на водяній бані та залиште охолонути.
- Збийте вершки до густої консистенції.
- В іншій мисці збийте яєчні білки з цукровою пудрою до м’яких піків.
- Обережно з’єднайте шоколад із вершками, потім акуратно додайте білки.
- Розподіліть мус по порційних склянках та охолодіть у холодильнику протягом 2 годин.
2. Бананові млинці
Інгредієнти:
- Банани – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Розімніть банани виделкою до стану пюре.
- Додайте яйця та борошно, добре перемішайте.
- На розігрітій сковороді обсмажте млинці з обох боків до золотистого кольору.
- Подавайте з медом, сиропом або фруктами.
3. Яблучний штрудель
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 300 г
- Яблука – 4 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Горіхи – 50 г
- Родзинки – 50 г
Приготування:
- Розкачайте листкове тісто.
- Яблука очистіть, наріжте кубиками, змішайте з цукром, корицею, подрібненими горіхами та родзинками.
- Викладіть начинку на тісто, загорніть у рулет і закріпіть краї.
- Випікайте при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.
- Перед подачею посипте цукровою пудрою.
4. Домашнє печиво на сметані
Інгредієнти:
- Сметана – 200 мл
- Вершкове масло – 100 г
- Борошно – 400 г
- Цукор – 100 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
- Змішайте сметану з розм’якшеним вершковим маслом і цукром.
- Додайте розпушувач і поступово всипайте борошно.
- Замісіть м’яке тісто, розкачайте його і виріжте фігурки.
- Випікайте печиво в духовці при 180°C протягом 15 хвилин.
5. Морозиво з ягід
Інгредієнти:
- Заморожені ягоди – 300 г
- Грецький йогурт – 200 мл
- Мед – 2 ст. л.
Приготування:
- Помістіть усі інгредієнти в блендер і збийте до однорідності.
- Розподіліть масу у формочки для морозива.
- Заморозьте протягом 4-6 годин.
6. Сирний десерт з полуницею
Інгредієнти:
- Сир – 300 г
- Вершки – 150 мл
- Полуниця – 200 г
- Цукор – 3 ст. л.
Приготування:
- Збийте сир із вершками та цукром до кремоподібної консистенції.
- Додайте порізану полуницю.
- Викладіть у креманки та охолодіть перед подачею.
7. Кокосові кульки
Інгредієнти:
- Сухе молоко – 200 г
- Кокосова стружка – 100 г
- Згущене молоко – 150 мл
Приготування:
- Змішайте сухе молоко із згущеним молоком.
- Сформуйте кульки, обваляйте їх у кокосовій стружці.
- Залиште в холодильнику на 1 годину.
8. Медовий торт без випічки
Інгредієнти:
- Медові коржі (готові) – 400 г
- Сметана – 500 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Горіхи – 50 г
Приготування:
- Збийте сметану з цукром.
- Викладайте коржі, змащуючи їх кремом.
- Посипте торт подрібненими горіхами.
- Поставте в холодильник на 6 годин.
9. Лимонний пудинг
Інгредієнти:
- Лимонний сік – 100 мл
- Цукор – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 50 г
Приготування:
- Змішайте яйця з цукром, додайте лимонний сік та борошно.
- Поставте на водяну баню, помішуючи, поки суміш не загусне.
- Додайте вершкове масло, розподіліть у форми та охолодіть.
Ці прості рецепти десертів в домашніх умовах стануть улюбленими у вашій кулінарній книзі. Вони не лише смачні, але й швидкі в приготуванні, що особливо важливо для зайнятих господинь. Тож сміливо експериментуйте, додавайте свої нотки в рецепти та діліться десертами з близькими!
Ще 10 легких і смачних десертів в домашніх умовах
Прості рецепти десерти в домашніх умовах – це ідеальний вибір для тих, хто хоче швидко приготувати щось солодке для сімейного чаювання або несподіваних гостей. Ось ще 10 легких і смачних рецептів десертів, які можна легко приготувати вдома.
1. Трюфелі з печива
Інгредієнти:
- Пісочне печиво – 200 г
- Вершкове масло – 50 г
- Какао – 2 ст. л.
- Згущене молоко – 100 мл
Приготування:
- Подрібніть печиво в крихту.
- Додайте масло, какао і згущене молоко. Замісіть однорідну масу.
- Сформуйте кульки, обваляйте в какао або кокосовій стружці.
- Залиште в холодильнику на 1 годину.
2. Малиновий смузі
Інгредієнти:
- Заморожена малина – 200 г
- Банан – 1 шт.
- Грецький йогурт – 150 мл
- Мед – 1 ст. л.
Приготування:
- Помістіть усі інгредієнти в блендер.
- Збийте до однорідності.
- Розлийте по склянках і подавайте одразу.
3. Шоколадна ковбаска
Інгредієнти:
- Пісочне печиво – 300 г
- Вершкове масло – 150 г
- Какао – 3 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Молоко – 100 мл
Приготування:
- Подрібніть печиво в крихту.
- Розтопіть масло, змішайте з какао, цукром і молоком.
- З’єднайте з печивом, сформуйте ковбаску.
- Загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 4-5 годин.
4. Фруктове желе
Інгредієнти:
- Желе в порошку (з різними смаками) – 2 упаковки
- Фрукти (яблука, банани, ягоди) – 200 г
- Вода – 500 мл
Приготування:
- Розчиніть желе згідно з інструкцією на упаковці.
- Викладіть шматочки фруктів у форми.
- Залийте желе та охолодіть у холодильнику до застигання.
5. Горіхові карамелі
Інгредієнти:
- Горіхи (фундук, мигдаль) – 100 г
- Цукор – 200 г
- Вода – 50 мл
Приготування:
- Розтопіть цукор із водою на середньому вогні до карамельного кольору.
- Додайте горіхи, перемішайте.
- Викладіть на пергамент і залиште застигнути.
6. Банановий крем
Інгредієнти:
- Банани – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Збийте вершки з цукровою пудрою до густої консистенції.
- Розімніть банани та змішайте з вершками.
- Розкладіть у порційні склянки і охолодіть.
7. Печені яблука з медом і горіхами
Інгредієнти:
- Яблука – 4 шт.
- Мед – 4 ст. л.
- Горіхи – 50 г
- Кориця – 1 ч. л.
Приготування:
- Видаліть серцевину яблук.
- Наповніть кожне медом, горіхами та посипте корицею.
- Запікайте при 180°C 25 хвилин.
8. Клубничний йогуртовий десерт
Інгредієнти:
- Полуниця – 200 г
- Грецький йогурт – 200 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
Приготування:
- Полуницю наріжте, викладіть у склянки.
- Додайте йогурт, полийте медом.
- Зверху посипте вівсяними пластівцями.
9. Сирники з родзинками
Інгредієнти:
- Сир – 300 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Родзинки – 50 г
Приготування:
- Змішайте сир, яйце, цукор, борошно та родзинки.
- Сформуйте невеликі сирники.
- Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
10. Кавовий пудинг
Інгредієнти:
- Молоко – 500 мл
- Кава (зварена) – 100 мл
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Розчиніть крохмаль у холодному молоці.
- Додайте цукор, ванільний цукор і зварену каву.
- Поставте на повільний вогонь і варіть, помішуючи, до загустіння.
- Розлийте у форми, остудіть.
Ці прості рецепти десертів в домашніх умовах – ідеальне поєднання простоти та смаку. Ці смачні і легкі десерти в домашніх умовах по простих рецептах стануть справжньою знахідкою для будь-якого свята або повсякденного частування! Спробуйте кожен із них і знайдіть свій улюблений десерт.