ОкрошкаЛітні супи

Окрошка самий смачний рецепт з ресторану/кафе

2 години Cook
Прокрутити до рецепту
Дійсно смачний літній суп окрошка

По цьому рецепту готує окрошку моя Свекруха – видатний шеф-кухар Закарпаття, на котрій трималось дуже популярне в свій час кафе і яке з її уходом одразу зачинилось. Це ну дуже смачна окрошка, але, майте на увазі, що вона досить (дуже насправді) калорійна. Але я підкажу, як можна зробити з неї більше дієтичний і менш калорійний (але й трішки менш смачний, що поробиш – грусні вздохи співчуття, варіант) окрошки.

Якщо бажаєте зробити більш дієтичну версію окрошки – заменіть майонез зі сметаною на кефір з невеликою кількістю кип’яченої води, та замініть ковбасу на варене філе курки та/або індички.

Share
Окрошка!

Окрошка!

smachnirecepty
Це дійсно смачна окрошка - з першої з ложки! Ви відчуєте смак справжньої, насиченої, самобутньої, української, незабутньої окрошечкииии!!! Спішіть приготувати! Бо не мати таку смакоту в себе в холодильнику в літку це справжній злочин!
prep time
30 хвилин
cooking time
2 години
servings
2 години
total time
4 години 30 хвилин

Equipment

  • Тьорка

  • Велика кастрюля для окрошки десь на 4-5 литрів

  • Дошка

  • Ніж

  • Кастрюля для варки овочів

Ingredients

  • Редиска - 1 пучок, десь 7-10 штучок

  • Зелена цибуля - 1 пучок

  • Укріп - 1 пучок

  • Огірки - 3-5 середніх штук

  • Картопля - 3-5 середніх картоплини

  • Помідор - 2-3 стиглих томати

  • Яйця - 5-7 яєць

  • Смачна докторська ковбаса - десь 0.5 кіло

  • Ковбаса сирокопчена чи якесь м'ясо варене (свинина, яловичина, курка, ідичка) - 300 грам

  • М'ясний горіх чи в'ялене або копчене мясо - 300 грамм

  • Сметана - 1 стакан

  • Майонез - 250 грамм (1 середня упаковка)

  • Сіль - але не дуже багато, бо майонез вже солений, аби Ви не пересолили

  • Ваші улюблені універсальні спеції за смаком (трішки) - Вегета, 12 трав, Універсальна

Instructions

1

Рецепт приготування дуже простий - картоплю варимо до готовності в окремій кастрюльці, окремо варимо до готовності яйця

2

Остужаємо картоплю, чистимо її від шкірочки, охолоджуємо та чистимо від скорлупи яйця

3

Усі інгредієнти дрібно, ну дуже дрібно, розміром десь 3-5 мм в довжину та ширину нарізаємо або натираємо на тьортці

Наприклад, картоплю, яйця, ковбасу, помідори, огірки, докторську, зелень - краще нарізати дуже дрібненько. А ось редіску, ковбасу сиро-вялену чи будь-яку за Вашим смаком (звичайну в палках) - краще натерти на тьортці.
4

Змішуємо усі подрібнені інгредієнти в кастрюлі, перемішуємо з невеличкою кількістю сіллі та спецій за смаком (а краще навіть без спецій), заправляємо сметаною, майонезом, перемішуємо гарно

5

Перед тим кип'ятимо воду і остужаємо її

6

Коли вода кипячена (це важливо - не з під крану, не з під фільтра, не з бутиля чи пляшки, НЕ СИРА ВОДА!), заливаємо окрошку водою так, аби вона на 2-3 см покривала поверхню нашого окрошистого салату зі сметани та маойнезу

7

Гарно розмішуємо

8

Ставимо в холодильник на 2-3 години

9

Розливаємо по тарілках і насолоджуємось літньою смачною окрошкою зі смаком, як в елітному кафе чи ресторані!

Notes

Аби окрошка краще смакувала, після її приготування її треба поставити в холодильник настоятись мінімум на 2-3 години, аби вона настоялась і надбала насичений смак.
You may also like
Перші стравиБограчБорщЛітні супиОкрошкаСтрави Рецепти з РесторанівСуп з ФрикаделькамиТОМ ЯМ

Суп: Супи Рецепти

1 Mins read
Суп: Рецепти Найсмачніших Супів для Вашого Столу Супи — невід’ємна частина кухні багатьох народів світу. Вони не тільки смачні, але й корисні…
Перші стравиБорщЛітні супиОкрошкаСуп з Фрикадельками

Смачні Супи: 10 Найкращих Рецептів Перших Страв, Рецепти Супів

1 Mins read
Супи — це основа багатьох кухонь світу, і вони по праву вважаються однією з найкорисніших і найситніших страв. Вони ідеально підходять для…
ОкрошкаЛітні супиПерші стравиСмачні Рецепти

Як готувати окрошку просто: Класичний рецепт смачної окрошки з фото. Дорогі варіанти найсмачнішої окрошки

30 хвилин Cook
…самий дорогий варіант – це готувати окрошку з креветками, королівськими креветками, м’ясом справжнього краба, з м’ясом ракових шийок (з раків) та червоною або чорною ікрою. Також серед секретних інгрєдієнтів окрошки я можу назвати те, що використання в приготуванні окрошки декількох видів м’яса робить з трівіальної простої домашньої страви страву ресторанного рівня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *