Розмістити Оголошення Безкоштовно

Майонез та Соуси

Смачна заправка для салатів – 7 рецептів швидких заправок для салатів

1 Mins read
Ось ілюстрація салату з яскравими овочами та ароматною заправкою. Сподіваюся, вона надихне вас приготувати цю страву вдома! Смачного! 😊

Друзі, якщо рецепт вам сподобався, підтримайте його лайками та коментарями! Це допоможе нам ділитися з вами ще більше цікавими ідеями. Рецепти, які не знаходять відгуку, на жаль, доводиться видаляти з каналу. Давайте разом збережемо ці смачні знахідки! ❤️


Смачна заправка до салату

Інгредієнти:

  • Оливкова олія (або інша рослинна) – 100 мл
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.

Приготування:

  1. У невеликій мисці або банці змішайте оливкову олію та соєвий соус.
  2. Додайте лимонний сік і мед.
  3. Покладіть гірчицю та прованські трави.
  4. Збийте все виделкою або закрийте банку кришкою і добре струсіть, щоб інгредієнти поєдналися в однорідну емульсію.

Як використовувати:

Ця заправка чудово підходить для зелених салатів, страв із овочів чи навіть маринаду для риби або м’яса. Полийте салат перед подачею, щоб надати йому свіжого та насиченого смаку.


Поради:

  • Для більш вираженого аромату можна додати дрібку подрібненого часнику.
  • Якщо хочете пікантності, додайте трохи гострої гірчиці або краплю соусу чилі.
  • Зберігайте заправку в холодильнику до 3 днів у закритій банці.

Смачного! Сподіваюся, ця заправка стане вашим улюбленим доповненням до страв. Діліться враженнями в коментарях і підтримуйте рецепт лайком! 👍 😊

Швидкі та смачні заправки для салатів: ТОП рецептів

Салати – це не тільки корисно, але й дуже смачно, якщо підібрати правильну заправку. Правильна заправка може перетворити простий набір овочів на справжній кулінарний шедевр. У цій статті ми ділимося декількома рецептами швидких і смачних заправок, які зроблять ваші салати незабутніми.


1. Класична заправка на основі оливкової олії

Цей базовий рецепт універсальний і підходить для будь-якого салату.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:
Змішайте всі інгредієнти в мисці або баночці. Полийте салат перед подачею.


2. Медово-гірчична заправка

Ця заправка чудово підходить для зелених салатів і страв із куркою.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Гірчиця (діжонська) – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком.

Приготування:
У невеликій мисці змішайте гірчицю, мед і лимонний сік. Додайте оливкову олію й збийте виделкою до однорідності.


3. Сметанно-часникова заправка

Для тих, хто любить кремову текстуру й аромат часнику.

Інгредієнти:

  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик (дрібно подрібнений).
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль і перець – за смаком.

Приготування:
Змішайте всі інгредієнти, добре перемішайте й полийте салат.


4. Соєво-лимонна заправка

Ця заправка додає салатам азіатського смаку й відмінно поєднується з морепродуктами.

Інгредієнти:

  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування:
У мисці змішайте всі інгредієнти до однорідності. Використовуйте для зелених або морепродуктових салатів.


5. Йогуртова заправка з травами

Легка й освіжаюча заправка, яка підходить для літніх салатів.

Інгредієнти:

  • Натуральний йогурт – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кріп, петрушка (подрібнені) – 1 ст. л.
  • Часниковий порошок – 1/2 ч. л.
  • Сіль і перець – за смаком.

Приготування:
Змішайте всі інгредієнти. Використовуйте одразу або зберігайте в холодильнику.


6. Пряна заправка з бальзамічним оцтом

Ця заправка додає глибокий смак овочевим і м’ясним салатам.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:
Змішайте інгредієнти, добре збийте й додайте до салату.


Поради:

  • Для максимально свіжого смаку готуйте заправку безпосередньо перед подачею.
  • Якщо заправка здається занадто густою, додайте трохи води або лимонного соку.
  • Зберігайте залишки в герметичній ємності в холодильнику до 3 днів.

Вибирайте улюблений рецепт, експериментуйте зі смаками й створюйте унікальні страви. Смачного! 😊

You may also like
Веган рецепти, вегетаріанська кухняПіст, Пісні СтравиСалати Рецепти

Смачний пісний салат з нутом: корисний, ситний та легкий у приготуванні

1 Mins read
Пісні салати з нутом стають дедалі популярнішими завдяки своїм корисним властивостям і чудовому смаку. Нут – це не лише ситний інгредієнт, а…
Салати РецептиСалати з капустоюСалати з Куркою

Салат із копченої грудки, томатів чері та айсбергу: легкий, соковитий і корисний рецепт

1 Mins read
Салати – це чудовий спосіб поєднати корисні інгредієнти та отримати повноцінну, поживну та смачну страву. Якщо ви шукаєте рецепт, який вразить своєю…
Свято Рецепти святкових стравРіздво рецептиСалати Рецепти

Святковий салат «Різдвяний вінок»: оригінальна страва для новорічного столу

1 Mins read
Різдво – це час затишку, тепла та родинних вечорів. Саме тому святковий стіл має бути не тільки смачним, а й красиво оформленим….

Залишити відповідь