Святковий стіл або пікнік на природі – це завжди чудова нагода для смачних, простих та швидких закусок, які не тільки радують смакові рецептори, а й виглядають ефектно і сучасно. У нашій статті ми підготували 20 оригінальних і смачних рецептів простих закусок на святковий стіл або на природі, які ідеально підійдуть для будь-якого святкового заходу чи пікніка. Всі рецепти закусок швидкі та легкі у приготуванні, а їх смак точно не залишить нікого байдужим. Тут Ви знайдете прості та швидкі рецепти як холодних закусок на природу, так і гарячих закусок на стіл на день народження, Новий рік чи корпоратив, фуршет.
1. Міні-бургери з курячим філе
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 4 булочки для бургерів
- Листя салату
- 2 скибочки сиру
- Соус для бургерів (майонез або кетчуп)
Приготування:
- Куряче філе наріжте на невеликі шматочки, обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.
- Розріжте булочки на половинки і підсмажте їх на сковороді.
- На нижню частину булочки покладіть листя салату, потім куряче філе, скибочку сиру та соус.
- Закрийте бургер верхньою частиною булочки та подавайте на стіл.
2. Канапки з червоною рибкою
Інгредієнти:
- 1 багет
- 150 г червоної риби (лосось або форель)
- Крем-сир
- Лимон
- Кріп
Приготування:
- Багет наріжте на тонкі скибочки.
- Намажте кожен шматок крем-сиром.
- На кожну канапку покладіть скибочку червоної риби, декілька крапель лимонного соку та посипте кропом.
- Подавайте охолодженими.
3. Шашлик з овочів
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 1 перець болгарський
- 1 баклажан
- Оливкова олія
- Сіль, перець, розмарин
Приготування:
- Овочі наріжте на кубики.
- Залийте оливковою олією, додайте сіль, перець та розмарин.
- Насадіть овочі на шпажки та запікайте на грилі або сковороді до готовності.
4. Тарталетки з курячим салатом
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе
- 4-5 варених яєць
- 3 столові ложки майонезу
- 1 пачка тарталеток
Приготування:
- Куряче філе і яйця наріжте дрібними кубиками.
- Змішайте з майонезом.
- Наповніть тарталетки сумішшю і подавайте на святковий стіл.
5. Крекери з авокадо і тунцем
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 100 г тунця
- 1 столова ложка лимонного соку
- Крекери
Приготування:
- Авокадо наріжте та змішайте з тунцем і лимонним соком.
- Викладайте на крекери та подавайте.
6. Міні-піци з багету
Інгредієнти:
- 1 багет
- 200 г томатного соусу
- 100 г моцарели
- 100 г шинки
- Сушені трави
Приготування:
- Наріжте багет на скибочки.
- На кожну скибочку намажте томатний соус, покладіть шматочок моцарели та шинки.
- Запікайте в духовці при 180°C до розплавлення сиру.
7. Кріплені сирні кульки
Інгредієнти:
- 200 г сиру кремового
- 100 г сиру твердого
- 1 столова ложка часникового порошку
- 1 столова ложка подрібненого кропу
Приготування:
- Змішайте всі сири та часниковий порошок.
- Сформуйте кульки і обваляйте в подрібненому кропі.
- Охолодіть і подавайте як закуску.
8. Курячі рулети з сиром та шпинатом
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки
- 100 г сиру
- 50 г шпинату
- Сіль, перець
Приготування:
- Курячі грудки розріжте на пластини та відбийте.
- Викладіть на кожну пластину шпинат і сир.
- Скрутіть в рулети і обсмажте на сковороді.
9. Спрінг-ролли з овочами
Інгредієнти:
- Листя рисових обгорток
- Морква
- Огірок
- Авокадо
- Листя салату
Приготування:
- Наріжте овочі тонкими смужками.
- Заверніть овочі в рисові обгортки, додайте листя салату.
- Подавайте з соусом з соєвого соусу та імбиру.
10. Міні-канапки з авокадо і крабовими паличками
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 100 г крабових паличок
- 1 столова ложка майонезу
- 1 багет
Приготування:
- Наріжте багет на скибочки і підсмажте.
- Авокадо наріжте, а крабові палички подрібніть.
- На кожну скибочку багету покладіть авокадо, крабові палички і трохи майонезу.
11. Гуакамоле з чіпсами
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 1 помідор
- 1 цибулина
- Лимонний сік
- Чіпси
Приготування:
- Авокадо розімніть в пюре.
- Додайте подрібнений помідор і цибулю, змішайте з лимонним соком.
- Подавайте з чіпсами.
12. Папи рік з фетою та оливками
Інгредієнти:
- Папи рік
- 100 г фети
- 50 г оливок
- Оливкова олія
Приготування:
- Папи рік запечіть на грилі.
- Викладіть на них фету, оливки і полийте олією.
- Подавайте як закуску.
13. Тортильї з куркою та овочами
Інгредієнти:
- 2 тортильї
- 200 г курки
- 1 помідор
- Листя салату
- Соус гуакамоле
Приготування:
- Обсмажте курку.
- Викладіть на тортильї курку, помідор та листя салату.
- Полийте соусом гуакамоле та загорніть.
14. Курячі шніцелі на шпажках
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 1 яйце
- Панірувальні сухарі
- Сіль, перець
Приготування:
- Куряче філе наріжте на шматочки.
- Обкачайте в яйці і панірувальних сухарях.
- Смажте на сковороді до золотистої скоринки.
15. Шпинатні млинці з сиром
Інгредієнти:
100 г шпинату
1 склянка борошна
2 яйця
1 склянка молока
200 г сиру (твердий або кремовий)
Олія для смаження
Приготування:
- Спочатку приготуйте млинцеве тісто, змішавши борошно, яйця, молоко, сіль і перець.
- Додайте в тісто дрібно нарізаний шпинат і добре перемішайте.
- Смажте млинці на розігрітій сковороді з олією до золотистої скоринки з обох сторін.
- Наповніть готові млинці сиром, згорніть їх у трубочки та подавайте.
16. Овочеві рулетики з козячим сиром
Інгредієнти:
- 1 великий кабачок
- 100 г козячого сиру
- 1 морква
- 1 пучок зеленого лука
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Приготування:
- Кабачок наріжте на тонкі скибочки і обсмажте на сковороді з оливковою олією до м’якості.
- Моркву натріть на терці та змішайте з козячим сиром.
- Викладіть начинку на кабачкові скибочки і загорніть їх у рулетики.
- Подайте з гарніром із зеленого лука.
17. Фаршировані гриби
Інгредієнти:
- 300 г шампіньйонів
- 150 г сиру кремового
- 1 зубчик часнику
- 2 столові ложки зелені
Приготування:
- Шампіньйони очистіть і видаліть ніжки.
- Для начинки змішайте крем-сир, подрібнений часник і зелень.
- Наповніть капелюшки грибів отриманою сумішшю і запечіть у духовці при 180°C протягом 10-15 хвилин.
18. Креветки в соусі чілі-майонез
Інгредієнти:
- 300 г креветок
- 2 столові ложки майонезу
- 1 столова ложка соусу чілі
- Листя салату
Приготування:
- Обсмажте креветки на сковороді з оливковою олією.
- Змішайте майонез і соус чілі.
- Полийте креветки отриманим соусом і подавайте на листі салату.
19. Печені картопляні дольки з розмарином
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2 гілочки розмарину
- Сіль, перець
Приготування:
- Картоплю наріжте дольками та змастіть олією.
- Додайте сіль, перець і розмарин.
- Запікайте в духовці при 200°C до золотистої скоринки (приблизно 30 хвилин).
20. Міні-канапки з авокадо та яєчним кремом
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 3 варених яйця
- 1 столова ложка майонезу
- 1 багет
- Сіль, перець
Приготування:
- Авокадо наріжте на тонкі скибочки.
- Яйця натріть на терці, змішайте з майонезом, сіллю і перцем.
- На скибочки багету викладіть яєчний крем і авокадо.
- Подайте канапки охолодженими.
Ці 20 оригінальних і смачних закусок на святковий стіл або на природі не тільки швидко готуються, але й додають святковому столу неповторний смак і елегантність. Вони чудово підходять для будь-якої події, чи то святкування, чи пікнік на природі. Завдяки простим інгредієнтам і швидкому приготуванню, ці гарячі та холодні закуски стануть справжнім хітом на вашому столі на день народження, в новорічну ніч чи Різдво або Великдень!