Якщо Ви колись готували відбивні з курячого, індюшачого, телячого м’яса, то, скоріше за все, зтикалися з проблемою, що курячі відбивні виходять сухі, жорсткі, не дуже смачні, і навіть приправи не рятували положення справ. Зараз я поділюсь з Вами унікальним рецептом смачних курячих відбивних, що виходять завжди соковитими, ніжнесенькими, смачнесенькими та просто дививожними.
Фірмовий рецепт курячих відбивних, що тають у роті і при поїданні яких просто неможливо зупинитись, хочеться їсти ще й ще!
Інгредієнти для відбивних (продукти перелік)
Куряче філе – 2-4 штуки (залежить Від розміру Вашої сім’ї та Ваших потреб, якщо сім’я невеличка, то беріть 2 філешки, якщо досить велика, то 4)
Сіль
Перець чорний мелений
Перець червоний солодкий
Універсальна приправа типу Вегета, 12 трав тощо
Куряча приправа
Цибуля – 1-2 великі або середні штуки для курячих відбивних
Часник – 5-10 часничин для свинячих відбивних
2 курячих яйця
5 столових ложек борошна
1/3-1/2 стакана води
1 стакан панірувальних сухарів
Борошно
Підсоняшников олія для смаження
Приготування відбивних будь то курячі, з індички, телятини або яловичини, та й свинячі відбивні також можна готувати та смакувати за цим рецептом. Просто свині відбивні, якщо готуються зі свинячої шиї, вони будуть соковиті самі по собі із-за вмісту жиру.
Філе курки ріжемо на дольки. Як? Один раз розрізаємо куряче філе навпіл посередині по горизонталі і потім ще нарізаємо кожну половинку на 2-3 шматочки по вертикалі. З одного філе виходить десь 4-6 круглих курячих медальонів товщиною десь 4-6 мм.
Кладемо на дошку поруч одна з одною курячі нарізані медальони-відбивні – 4-5 штук, але аби вони були невпритик, а на деякій відстані одна від одної, накриваємо харчовою тонкою плівкою або звичайним новим чистим тонким пакетиком і відбиваємо файно молоточком кожну відбивну.
Потім кожну відбивну солимо, перчимо чорним меленим та червоним солодким перцем, додаємо приправи Вегета або універсальна типа 12 трав, курячою приправою, добре втираємо сіль та приправи в кожну відбивну за смаком – не пересоліть! Та враховуйте, будь ласка, що в приправах також міститься сіль!
Увага, головний секрет соковитих відбивних з будь-якого м’яса – куриного, яловичого, індюшиного тощо!!!
Для соковитості відбивних треба натерти цибулю на дрібній або середній або навіть великій тертці. Саме на тьорке натріть свіжу ріпчасту цибулю, а не нарізайте, бо буде зовсім не то пальто!
Якщо готуєте свинячу відбивну, то замість цибулі треба надавити часник часникодавкою – візьміть декілька часничин 5-10 та вичавіть через часникодавку.
Цю цибулю натерту викладаємо на всю поверхню з одного боку кожної курячої відбивної.
Якщо готуєте не курячу, а свину відбивну, то на поверхню свиної відбивної кладіть вичавлений часник.
За рахунок цибульки та часничка відбивні виходять екстра класу – першокласними та дуже соковитими!
Далі готуємо льєзон, паніровку для відбивних: беремо 2 курячі яйця, взбиваємо добре їх віделкою, додаємо 5 столових ложек борошна і трішки води десь треть стакана і мішаємо, аби не було комків, консистенція льєзону має бути не дуже густа, як на бліни.
Потім готуємо відбивні таким чином:
Кладемо кожну відбивну в борошно, обвалюємо в ньому її з двох сторін.
Потім кожну курину відбивну кладемо в льєзон – і потім в панирувальні сухарі – і потім на пательну, сковорідку в киплячу розігріту файно олію ставимо обсмажуватися.
Обсмажуємо відбивні на досить інтенсивному вогні в досить великій кількості олії (десь 1 см в висоту має бути налито олії на пательню) по 3-4 хвилини з кожного боку до гарної золотисто-коричневої скоринки.
Викладаємо обсмажену смакоту на паперовий рушник, даємо надлишку олії зтекти буквально 1 хвилинку і подаємо з картопляною пюрешко, макаронами або просто так на стіл!
Смачні, хрусткі, соковиті, ніжні, тануть во рту ці курячі відбивні в паніровці, клярі, вони заполонять Ваше серденько своє смакотою і віднесуть геть усі Ваші проблеми далеко-далеко…
Це дійсно смачний і файний рецепт від бабусі шеф-кухаря з багаторічним досвідом роботи у престижних кафе та ресторанах Ужгороду.
Користуйтесь! Дякую за Вашу цікавіть до нашого порталу кулінарних рецептів і шукайте ще смачні ідеї для Вашого обіду, сніданку чи вечері!
Корисна порада: Чим відбити відбивні, якщо немає молотка
Якщо у вас немає спеціального м’ясного молотка для відбивання відбивних, ви можете скористатися кількома альтернативними методами:
- Важка каструля або сковорода: Виберіть важку каструлю чи сковороду, щоб використати її як імпровізований молоток. Опустіть її з невеликої висоти на м’ясо, яке попередньо варто обгорнути харчовою плівкою або покласти у міцний пакет для заморозки.
- Пляшка води: Використовуйте неповну пляшку води як молоток. Пляшка повинна бути достатньо важкою, щоб ефективно впливати на м’ясо. І будьте обережні, аби не розбити пляшку і не поранитись і не зіпсувати відбивні.
- Качалка для тіста: Цей інструмент також може виконувати роль м’ясного молотка. Одягніть на м’ясо пластиковий пакет або накрийте його харчовою плівкою і акуратно вдаряйте або натискайте качалкою.
- Дерев’яна дошка для нарізки: Якщо у вас є тверда і важка дерев’яна дошка, ви можете використовувати її край для відбивання м’яса. Оберніть м’ясо плівкою та легко постукайте по ньому краєм дошки.
Перед використанням будь-якого з цих методів, обов’язково захистіть м’ясо харчовою плівкою або покладіть його в міцний пакет, щоб запобігти розбризкуванню соку і забрудненню кухні.
Рецепт соковитих курячих відбивних: швидко, просто та неймовірно смачно
Курячі відбивні — це ідеальний варіант для швидкого та смачного обіду або вечері. Легкі у приготуванні та завжди популярні серед усіх членів сім’ї, вони мають м’яке, ніжне м’ясо всередині з золотистою хрусткою скоринкою зовні. Додавання ароматних спецій та трав надає страві особливого шарму.
Інгредієнти:
- Куряче філе: 500 г
- Яйце: 1 шт.
- Борошно: 50 г
- Панірувальні сухарі: 100 г
- Паприка: 1 ч.л.
- Сушений часник: 1 ч.л.
- Сушений базилік: ½ ч.л.
- Сіль та чорний мелений перець: за смаком
- Олія (для смаження): за потребою
Приготування:
- Підготовка курячого філе:
- Почніть з відбивання курячого філе до товщини близько 1 см, використовуючи м’ясний молоток або інший підручний інструмент. Обов’язково обгорніть філе харчовою плівкою, щоб уникнути розбризкування.
- Приготування для панірування:
- У трьох різних тарілках підготуйте борошно, збите яйце і панірувальні сухарі змішані з паприкою, сушеним часником, базиліком, сіллю та перцем.
- Панірування:
- Посипте кожне куряче філе борошном, занурте в яйце, а потім обваляйте у суміші панірувальних сухарів, щоб рівномірно покрити.
- Смаження:
- Нагрійте олію на сковороді на середньому вогні. Коли олія гаряча, обсмажуйте відбивні до золотистої скоринки з обох боків, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Подача:
- Подавайте курячі відбивні гарячими. Вони чудово поєднуються з легкими овочевими салатами або свіжими овочами.
Поради:
- Якщо ви прагнете більш здорового варіанту, курячі відбивні можна запекти в духовці на деку з пергаментним папером при 200°C до золотистої скоринки та повної готовності м’яса.
- Для додаткового смаку можна додати до панірувальних сухарів трохи тертого пармезану або інших улюблених сухих трав.
З цим рецептом ви легко приготуєте ідеальні курячі відбивні, які змусять вас знову й знову повертатися до цієї страви!