Розмістити Оголошення Безкоштовно

Дешеві РецептиКуркаМ'ясо РецептиМорепродукти РецептиРиба РецептиСвинина

Як приготувати найкращий кляр для риби та м’яса: секрети хрусткої скоринки, усі види клярів

1 Mins read
Кляр, як приготувати смачний та хрумкий найкращий кляр до риби та м'яса

Кляр – це не просто оболонка для риби чи м’яса (свиних відбивних, яловичини, курки), це справжнє мистецтво, яке може перетворити звичайну страву на кулінарний шедевр. Хрустка, золотава скоринка і соковите м’ясо всередині – це мрія кожного, хто готує м’ясо чи рибу в клярі. Давайте розкриємо секрети приготування ідеального кляру.

Рецепти: Зкрити

Чому кляр робить рибні та м’ясні страви такою смачною?

  • Захист: Кляр створює захисну оболонку, яка не дає соку випаруватися з риби або м’яса під час смаження.
  • Смак: Додаючи різні спеції та трави до кляру, ви можете створити унікальний смаковий профіль.
  • Текстура: Правильно приготовлений кляр забезпечує хрустку скоринку зовні і соковито м’яко всередині.

Основні компоненти кляру:

  • Борошно: Надає кляру густоту і структуру.
  • Яйця: Зв’язують всі інгредієнти і додають пишність.
  • Вода або молоко: Робить кляр рідким і легким.
  • Спеції: Надають смаку і аромату.

Класичний рецепт кляру:

  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • 50 мл води або молока
  • Сіль, перець за смаком
  • Додаткові інгредієнти: крохмаль для хрусткості, пиво для особливого смаку, сир для пікантності тощо.

Покрокова інструкція:

  1. Збийте яйце: Додайте до нього сіль, перець і інші спеції за смаком.
  2. Додайте рідину: Поступово вливайте воду або молоко, збиваючи вінчиком до однорідної маси.
  3. Введіть борошно: Просійте борошно і поступово додавайте його до рідкої суміші, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Консистенція кляру повинна нагадувати густу сметану.
  4. Занурте рибу: Обваляйте шматочки риби або свиних/курячих відбивних в борошні, потім занурте в кляр і обсмажте в розігрітій олії до золотистої скоринки.

Секрети ідеального кляру:

  • Температура олії: Олія повинна бути добре розігріта, але не перегріта.
  • Товщина шару кляру: Не робіть кляр занадто товстим, щоб риба або м’ясо просмажилися всередині.
  • Обсушування риби: Перед зануренням в кляр, рибу та м’ясні вироби потрібно добре обсушити паперовим рушником.
  • Експерименти: Не бійтеся експериментувати з різними інгредієнтами і спеціями.

Варіації кляру:

  • Кляр на пиві: Додає особливий смак і пишність.
  • Кляр з сиром: Робить кляр більш ніжним і соковитим.
  • Кляр з крохмалем: Забезпечує хрустку скоринку.
  • Кляр з мінеральною водою: Додає додаткову легкість.

Поради:

  • Для більш хрусткої скоринки можна додати в кляр трохи панірувальних сухарів.
  • Щоб уникнути прилипання кляру до риби чи м’яска, можна використовувати паперові рушники.
  • Для більш соковитої риби або курки чи свинини її можна попередньо замаринувати її в спеціях і лимонному соку.

Смачного!

Найкращий рецепт кляру від Ганни Назарової – шеф-кухаря з багаторічним кулінарним стажем в ресторані

Моя свекруха Ганна Назарова готує свої соковиті свинячі та курячівідбивні в клярі чи рибку (хек) в клярі геть по-іншому рецепту, що взагалі не є широко поширеним в інтернеті. Але тоді ці основні гарячі рибні та м’ясні страви виходять надзвичайно смачними, хрумкими зовні та ніжнесенькими всередині! Зараз я буду ділитись з Вами її кулінарними секретами, набутими за роки готування їжі в найкращих кафе Ужгорода.

Найсмачніший кляр у світі готується зовсім не так, як звичайно!

Тут важливий порядок застосування інгредієнтів.

Наш шеф-кухар бере для свого кляру – інгредієнти:

2-3 курячі яйця

свинину відбиті сирі відбивні з двох боків молоточком та покриті вже спеціями та посолені або ж очищене філе рибки хека від косточок (хребта) або ж цілі невеликі миті шматочки риби (можна як з кістками, так і без – це на Ваш догляд, але без кісток краще готувати, це безпечніше, особливо якщо Вашу страву істимуть маленькі дітки чи старі люди)

1 стакан борошна

та / або 1 стакан молотих сухарів

спеції

Може це й називається і не кляр, а панірування, але суті це не міняє.

В залежності від комбінування для кляру борошна, або сухарів, або використання в рецепті і борошна, і сухарів, Ви отримаєте зовсім різні смаки їжі та товщину і консистенцію, текстуру кляру.

Як готувати чудовий кляр:

  1. Розігріваємо до майже кипіння рослинну олію на сковороді. Пательня має бути гарячою – якщо налити туди одну маленьку крапельку води чи кляру – вона має забризкати та зашипіти (дивіться обережно, бережіть очі, тримайтесь у цей момент подалі від плити)!
  2. Розбиваємо курячі яйця в маленьку глибоку мисочку, взбиваємо добре венчиком або виделкою, додаємо спеції за смаком – чорний мелений перець, Ваші улюблені спеції до риби чи мяса, сіль, добре перемішуємо.
  3. Занурюємо шматочок риби або свинячу чи курячу відбивну в цю яєчну суміш з обох боків.
  4. І швидко обвалюємо в борошні, що ми висипали на тарілку та поставили поруч, також з обох боків.
  5. І відправляємо мясо чи рибу одразу на розгарячену пательну смажитись! З початку з одного боку, потім перевертаємо на другий – ну, як завжди, по класиці готуємо.

В цьому випадку в нас вийде досить тонкий та хрумкий кляр.

Для більшої його хрумкості розмішайте в борошно 1-2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.

Але, якщо Ви бажаєте приготувати кляр такий основательний, то як ще роблять шеф-кухарі на кухні – вони після того, як обмакнули шматок м’яса чи риби в яйце, потім в борошно, потім ще раз!!! занурюють його в яйце і потім занурюють ще в мелені сухарі, і вже потім кладуть на пательню смажитись.

Кляр по рецепту свекрухи-кухаря виходить завжди смачним, хрумким і надзвичайно соковите мяско маємо всередині (або якщо Ви готували рибу – то рибка буде дуже ніжна всередині.

Готуйте з задоволенням та Смакуйте!

Розширюємо гастрономічні горизонти: різноманітні рецепти клярів

Чудово, що ви цікавитеся різними видами клярів! Адже кожен з них може надати страві унікальний смак і текстуру. Давайте розглянемо кілька цікавих варіантів:

Кляри на незвичайних основах

  • Пивний кляр: Пиво додає кляру особливої легкості та приємної гіркуватості. Ідеально підходить для морепродуктів.
  • Кефірний кляр: Кефір робить кляр більш ніжним та пісним. Відмінний варіант для дієтичного харчування.
  • Мінеральна вода: Вуглекислий газ у мінеральній воді допомагає зробити кляр більш повітряним.
  • Молоко з яйцем: Класичний варіант, який підходить для будь-яких продуктів.

Кляри з несподіваними добавками

  • Сирний кляр: Додавання сиру робить кляр більш ніжним та соковитим.
  • Трав’яний кляр: Додайте улюблені трави (петрушку, кріп, базилік) для аромату.
  • Спеціальний кляр для морепродуктів: Додайте трохи часнику, імбиру та соєвого соусу.
  • Солодкий кляр: Для фруктів можна використовувати кляр з додаванням кориці, мускатного горіха та цукру.

Кляри для різних продуктів

  • Для м’яса: Кляр на основі пива або кефіру з додаванням спецій (паприка, чорний перець).
  • Для птиці: Кляр на молоці з яйцем і панірувальними сухарями.
  • Для овочів: Легкий кляр на мінеральній воді з додаванням улюблених трав.
  • Для морепродуктів: Кляр на пиві з додаванням лимонного соку та часнику.

Поради щодо приготування кляру:

  • Консистенція: Кляр повинен бути досить густим, щоб обволікати продукти, але не надто густим, щоб не утворилася товста скоринка.
  • Температура олії: Олія для смаження повинна бути добре розігріта, але не перегріта.
  • Обсушування продуктів: Перед зануренням у кляр, продукти потрібно добре обсушити паперовим рушником.
  • Експерименти: Не бійтеся експериментувати з різними інгредієнтами та спеціями.

Приклад рецепту: Кляр на пиві з сиром

  • 1 яйце
  • 100 мл пива
  • 50 г борошна
  • 30 г тертого сиру (пармезан, чеддер)
  • Сіль, перець за смаком
  1. Збийте яйце з пивом і сиром.
  2. Поступово додавайте борошно, постійно помішуючи.
  3. Занурте в кляр шматочки риби або овочів і обсмажте в розігрітій олії.

Незвичайні варіанти панірування риби та м’яса: виходь за межі звичного

Хто сказав, що панірування має бути нудним? Існує безліч цікавих і нестандартних варіантів, які здатні перетворити звичну страву на справжній кулінарний шедевр. Давайте розглянемо кілька незвичайних ідей:

Панірування з несподіваними інгредієнтами

  • Панірування з горіхами: Дроблені волоські горіхи, мигдаль або фундук додадуть паніровці приємну хрусткість та новий смаковий відтінок.
  • Панірування з насінням: Лляне, кунжутне або гарбузове насіння збагатять страву корисними жирами і додадуть особливий аромат.
  • Панірування з кокосовою стружкою: Кокосова стружка додасть паніровці солодкуватий смак і тропічний аромат.
  • Панірування з сухарями з різних сортів хліба: Використовуйте сухарі з житнього, цільнозернового або навіть чорного хліба для більш насиченого смаку.

Панірування з прянощами та травами

  • Італійські трави: Базилік, орегано, розмарин додадуть паніровці середземноморських ноток.
  • Мексиканські спеції: Чілі, кумін, паприка створять пікантну паніровку.
  • Азіатські спеції: Кориандр, імбир, куркума додадуть східних ноток.

Панірування з незвичайними текстурами

  • Панірування з кукурудзяних пластівців: Роздроблені кукурудзяні пластівці додадуть паніровці особливу хрусткість.
  • Панірування з крекерами: Подрібнені крекери додадуть солонуваті нотки.
  • Панірування з сухариками з булочок: Додадуть паніровці м’якість і ніжність.

Нестандартні комбінації

  • Солодке і солоне: Поєднання солоної паніровки з солодким соусом (наприклад, медом або соєвим соусом з медом) створить цікавий контраст.
  • Гостре і кисле: Додайте в паніровку трохи гострого перцю і лимонного соку для пікантного смаку.

Поради щодо приготування незвичайної паніровки:

  • Експериментуйте: Не бійтеся змішувати різні види панірування і додавати свої улюблені спеції.
  • Якість продуктів: Використовуйте свіжі інгредієнти, щоб отримати найкращий результат.
  • Товщина шару: Не робіть паніровку занадто товстою, щоб риба просмажилася всередині.

Приклад незвичайної паніровки:

  • Панірування з кокосовою стружкою і чилі: Змішайте кокосову стружку з меленою паприкою, червоним перцем і сіллю. Обваляйте в цій суміші рибу і обсмажте до золотистої скоринки. Подавайте з соусом на основі соєвого соусу і меду.

You may also like
Риба РецептиРецепти на Кожен ДеньСвято Рецепти святкових страв

Кляр для риби найсмачніші рецепти найкращих клярів

1 Mins read
Дізнайтеся рецепт найсмачнішого кляру для риби: хрусткий зовні, ніжний всередині. Простий і швидкий спосіб приготування для ідеальної рибної страви!
Веган рецепти, вегетаріанська кухняГарніриДругі стравиЗдорове Правильне ХарчуванняКапустаОвочі рецептиПіст, Пісні СтравиРецепти на Кожен День

Броколі (брокколі): Брокколі рецепти (броколі рецепти) - як готувати страви з броколі

1 Mins read
Рецепти страв з броколі: смачні, корисні та прості в приготуванні Броколі — це універсальний овоч, який завоював серця прихильників здорового харчування по…
Веган рецепти, вегетаріанська кухняГарніриДешеві РецептиДругі стравиКапустаОвочі рецептиПіст, Пісні СтравиРецепти на Кожен День

цвітна капуста: цвітна капуста в клярі, рецепти з кольорової капусти

1 Mins read
Рецепти страв із цвітної капусти: 10 смачних і простих варіантів Цвітна капуста — це не тільки корисний, але й універсальний продукт. Її…

Залишити відповідь