Розмістити Оголошення Безкоштовно

Швидкі РецептиДругі стравиКаші

Як варити гречку, Гречана каша як варити – рецепт смачної гречки з фото

15 хвилин Cook
Гречка, смачна гречана каша, як варити гречку

Варити гречку дуже просто, якщо знати пару базових правил.

Перше і саме головне правило варки гречаної каши, як і будь-якої іншої каші, насправді, це те, що будь-яка каша дуже любить масло.

Пам’ятаєте кашу з топора? Так ось масло робить свою роботу з будь-якою кашею. Завдяки додаванню масла гречка стає надзвичайно смачною.

Авжеж, це не стосується дієтичної гречневої каші. Але якщо Вам потрібно зварити гречку для дієти, просто не додавайте в неї масло.

Покроковий рецепт, як варити гречку – фото, як варити гречневу кашу

Бажано не наварювати дуже багато гречки на тиждень, бо з часом вона має особливість псуватися та й просто банально надокучати.

Тому беремо гречки з розрахунку десь півстакану гречаної крупи на 1 людину – цього вистачить на 2-3 порції гречаної каши, залежно від обсягів Вашої порції.

На двох людей, відповідно, беремо 1 стакан сухої гречаної крупи.

Ще один секрет вибору гарної гречки для приготування – смачна гречка має бути гарно обсмаженою. Що це означає?

А те, що якщо в Вашому пакеті гречаної крупи Ви бачите зеленувати або дуже світло, ледь коричневу, крупу, це означає, що це молода та необсмажена крупа, скоріше за все вона буде дуже розварюватися і не буде достатньо смачною.

Тому рекомендую обирати гречану крупу гарного коричневого кольору. Це вона буде гарної обсмажки.

Також дивіться, коли купуєте гречку в крамниці, аби вона не була дуже брудна, аби в ній не було дуже багато дрібного сміття. Авже, ми все одно будемо перед приготування гречки її промивати, але якісна гречка є гарної обсмажки та досить чистенька, має крупненькі зернятка, гарний вигляд.

Ітак, беремо на двох людей 1 стакан гречаної крупи і вспипаємо в сотейник або кастрюльку.

Тепер миємо, промиваємо гречку під проточною водою 5 разів (як рис).

Але саме ця гречана крупа дуже чистенька, там й одного разу промити достатньо було б. Але якщо Ваша гречка брудна, то мінімум у 5-ти водах треба промити. Тобто набрати води з-під крану в сотейник, побаламутити воду руками, аби дрібне сміття піднялось, обережно злити водичку через край сотейника. І повторити так ще 4 рази.

Потім самий головний крок в нашому рецепті – коли ми злили воду в останній раз, беремо і наливаємо в нашу омиту, очищену гречневу крупу 2 міри, котрою ми відміряли саму гречку.

Тобто. Якщо Ви всипали в каструлю 1 стакан гречки, то заливаєте її промиту 2 стаканами води. Без горки. Співвідношення до варки майже будь-яких каш і круп – 1 к двом: взяли одну мірну одиницю крупи і дві мірни одиниці води. Це база по варці каш.

Ставимо на максимальний вогонь, аби вода закипіла як скорше. Коли вода закипіть, прикручуємо вогонь майже на мінімальний, такий, аби вода потрішки булькала, але ледь-ледь. Тоді каша вийде не каламутна, а крупинка до крупинки, файна.

Додаємо спеції та солимо гречневу кашу.

Солі кладемо по смаку. Я люблю достатньо сильно посолену їжу, тому на 1 стакан крупи кладу десь пів чи 2/3 чайної ложки солі. І ще додаю стільки ж приправи Універсальної, або Вегети, або 12 трав.

Посолила – перемішала греу

А потім я роблю те, що я головним в приготуванні гречки, як і будь-якої смачної, розсипчатистої каші, що не пригоряє та не пристає до дна кастрюлі.

Я додаю 1 столову ложку рослинної олії в гречану кашу, що вариться.

Після цього для гарного смаку гречаної каши я ще додатково даю грам 20-30 вершкового масла прямо в гречку, що вариться.

Перемішую.

На маленькому вогні гречана каша готується від моменту, коли вона закипіла, десь хвилин 10-15.

Коли я варю гречку, я ніколи не закриваю кашу кришкою. Бо тоді вона занадто набухає і виходить трішки (а деколи і не трішки) водянистою.

На фото внизу Ви бачите коли я поставила гречку варитись на великому вогні – це до того моменту, поки вона не закипіла.

А потім прикручую до такого маленького вогню, коли вже бульбашки з’явились на поверхні води:

А ось наша гречка готова – смачна, розсипчаста, не пригоріла (якщо Ви вчасно зняли її з вогню, авжеж, якщо не перетримали).

Найкраще гречка смакує, якщо в неї ще додати масла вершкового, подати з котлетками та салатиком!

Смачна гречка. Домашня гречнева каша це сила!

Смачного Життя та Смачезної Гречневої Каші! Гречка рулить! У здоровому харчуванні і не тільки. Моя Донечка обожнює гречку. А Ви?

Смакуйте це Життя!

Тетяна Назарова – Автор

You may also like
Веган рецепти, вегетаріанська кухняГарніриГарячі СтравиДругі стравиКорисна їжаОбідПіст, Пісні СтравиСмачні Рецепти

Рецепт: Гречана каша з вершковим маслом - Як приготувати смачну гречку

1 Mins read
Гречка з вершковим маслом – це проста, але водночас надзвичайно смачна і поживна страва. Правильно зварена гречка має насичений аромат, ніжну текстуру…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *